Σελίδες

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ(NTR)








Υλικα

Βάση

115 γρ. μπισκότα digestive
110 γρ. βούτυρο λιωμένο
Γέμιση:
190 γρ. σταγόνες μαύρη σοκολάτας κουβερτούρας
1 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική
160 ml (2/3 φλιτζάνι) κρέμα γάλακτος
3 κ.σ. (35 γρ.) βούτυρο

Εκτελεση

Βάση

Τοποθετείτε τα μπισκότα σε σακούλα poly bag, τη κλείνετε αεροστεγώς και με ένα πλάστη τα θρυμματίζετε σε σκόνη. Εναλλακτικά τα θρυμματίζετε σε multi. Μεταφέρετε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε πολύ καλά να αναμειχθούν.
Παίρνετε δυο μικρές μεταλλικές ή χάρτινες ταρτιέρες με διάσταση βάσης 10 εκ. και ύψους 3 εκ. Αν είναι μεταλλικές τις στρώνετε με λαδόχαρτο. 
Μοιράζετε το μείγμα μπισκότου στις δύο ταρτιέρες και το στρώνετε ισομερώς, πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας, στη βάση και τα τοιχώματα. Τις βάζετε στο ψυγείο να παγώνει το μείγμα μπισκότου.


Γέμιση

Τοποθετείτε τις σταγόνες σοκολάτας σε ένα πυρίμαχο μπολ.
 Σε μια κατσαρολίτσα βάζετε τη κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τη ζάχαρη και να ανακατεύετε διαρκώς σε μέτρια φωτιά.
 Μόλις πάρει βράση  το αφαιρείτε αμέσως από τη φωτιά και το ρίχνετε στο μπολ με τις σταγόνες σοκολάτας.
Σκεπάζετε το μπολ με ένα πιάτο και το αφήνετε για 5 λεπτά χωρίς να το ανακατέψετε καθόλου. 
Στη συνέχεια ανακατεύετε απαλά μέχρι να έχετε μια λεία ομοιογενή σοκολατένια κρέμα.
Βγάζετε τις μπισκοτένιες βάσεις από το ψυγείο και τις γεμίζετε, ισομερώς, με το σοκολατένιο μείγμα.
 Ισιώνετε την επιφάνεια και τις ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν και σφίξει καλά το μείγμα.
Τις βγάζετε από το ψυγείο, τις ξεφορμάρετε με τη βοήθεια ενός μαχαιριού και τις σερβίρετε.
 {Προαιρετικά}, τις πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη, ή κακάο, ή τριμμένους ξηρούς καρπούς ή τρούφα σοκολάτας....η οτι σας αρεσει....
Καλη Επιτυχια...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου