Σελίδες

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΑΝΑΝΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)




Υλικα

Για το κέικ Πορτοκαλιου

1 ½ φλ. τσαγιού χυμό πορτοκάλι
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη,
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 αυγά
500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1  βανίλια
ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Για τη Γέμιση

1 μεγάλη μπανάνα κομμένη σε φέτες
1 βάζο Nutella, σε θερμοκρασία δωματίου
Για το σοκολατένιο γλάσο:
200 γρ. ημίγλυκη σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, κομμένη σε μικρά κομματάκια
200 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κ.σ. μέλι





ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το Κέικ

Χτυπάμε στο μίξερ το χυμό πορτοκαλιού, τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο για 1 λ.
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.
Τέλος προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Λαδώνουμε μια μεγάλη στρογγυλή φόρμα του κέικ και τη πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι ή κακάο. Ρίχνουμε μέσα το μισό μείγμα κέικ πορτοκαλιού και από πάνω στρώνουμε τις φέτες μπανάνες.
Με τη βοήθεια ενός μεγάλου κουταλιού απλώνουμε πάνω από τις μπανάνες τη Nutella. 
Τέλος πάνω από τη Νutella στρώνουμε το υπόλοιπο μισό μείγμα πορτοκαλιού.
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 50-55 λ. Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη.
Για το σοκολατένιο γλάσο:
Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά τη κρέμα γάλακτος. Μόλις ζεσταθεί καλά, χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας και το μέλι και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχουμε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
Μόλις κρυώσει ελαφρώς το κέικ, το περιχύνουμε με το γλάσο.
Καλη Επιτυχια!!!!

~~~Λιγα λογια για τις Μπανανες.....
Η μπανάνα είναι τροπικό φρούτο, καρπός της μπανανιάς. Περιέχει βιταμίνες A, B, C, D. Καταναλώνεται συνήθως ωμή, αν και μπορεί να φαγωθεί τηγανητή, ψητή και αποξηραμένη, σε στρογγυλές επίπεδες φέτες..~~~

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου