Σελίδες

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΣΟΥΦΛΕ ΠΑΤΑΤΑΣ ΠΟΥΡΕ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ (NTR)





 ΥΛΙΚΑ

 8 μεγάλες πατάτες βρασμένες 
 150 γρ.  βούτυρο
 200 ml κρέμα γάλακτος 
 5-6 φέτες μπέικον (κομμένες και ελαφρά σοταρισμένες)
 5-6 φέτες ζαμπόν σε κομματάκια 
 1 κουτί μικρά λευκά μανιτάρια ψιλοκομμένα
 2 κρόκοι αυγών ελαφρά χτυπημένοι 
 4 ασπράδια Λίγο μοσχοκάρυδο 
 500 γρ. τριμμένο κασέρι
 Αλάτι 
 πιπέρι

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε τα μανιτάρια σε λίγο  βούτυρο
Πολτοποιούμε τις πατάτες στον μύλο των λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο και ανακατεύουμε τον πουρέ με το  βουτυρο και την κρέμα. 
Προσθέτουμε το μπέικον, το ζαμπόν, τους κρόκους, τα μανιτάρια, το μοσχοκάρυδο και το μισό τυρί. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά. 
Αλείφουμε με λίγο βούτυρο ένα πυρίμαχο σκεύος και αδειάζουμε το μίγμα. 
Χτυπάμε τα ασπράδια σε σφιxτή μαρέγκα και την αναμειγνύουμε απαλά με το υπόλοιπο τυρί. 
Απλώνουμε πάνω από το μίγμα του πουρέ τη μαρέγκα με το τυρί. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C, μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνεια του σουφλέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου