Σας περίσσεψαν μακαρόνια; Μην τα πετάξετε! Φτιάξτε μία κοινή ομελέτα και την ώρα που την ψήνετε προσθέστε τα μακαρόνια στο τηγάνι. Θα έχετε σε πέντε λεπτά ένα ελαφρύ και υγιεινό γεύμα για όλη την οικογένεια.
Υλικά
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
1. Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο νερό, όπου έχετε διαλύσει το στιγμιαίο ζωμό
2. Αναμιγνύετε τα μακαρόνια με τη μισή ποσότητα ΒΙΤΑΜ, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και όλο το μαϊντανό
3. Σοτάρετε με το ΒΙΤΑΜ σε τηγάνι, το κρεμμύδι, ώσπου να ξανθύνει. Προσθέτετε τον στιγμιαίο ζωμό, το PUMMARO, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το μείγμα στη φωτιά 15 λεπτά περίπου να ψηθεί το PUMMARO. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτετε τη φέτα και το σαλάμι και ανακατεύετε.
4. Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά σε μπoλ και αλατοπιπερώνετε. Λιώνετε το υπόλοιπο ΒΙΤΑΜ σε μεγάλο τηγάνι και απλώνετε στον πάτο του τη μισή ποσότητα από τα μακαρόνια. Από πάνω ρίχνετε το μείγμα ντομάτας και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα. Σκεπάζετε το μείγμα ντομάτας με τα υπόλοιπα μακαρόνια, περιχύνετε με τα αβγά και ψήνετε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά.
5. Όταν η ομελέτα πάρει χρώμα από τη μια πλευρά βάζετε το τηγάνι για λίγα λεπτά κάτω από ζεστό γκριλ να πάρει χρώμα και από πάνω. Σερβίρετε αμέσως την ομελέτα .
- 3 ΑΒΓΑ
- 30 γρ. ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ή ΚΕΦΑΛΟΓΡΑΒΙΕΡΑ
- 2 κουταλιές ΜΑΪΝΤΑΝΟΣ ψιλοκομμένος
- 60 γρ. ΒΙΤΑΜ
- 60 γρ. ψιλοκομμένο ΣΑΛΑΜΙ
- 225 γρ. ΣΠΑΓΓΕΤΙ βρασμένο
- 50 γρ.ΦΕΤΑ τριμμένη
- 2 κουταλιές ΚΡΕΜΜΥΔΙ ψιλοκομμένο
- 1 κουταλιά ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΖΩΜΟΣ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ & ΡΥΖΙ KNORR
- 1/4 ΚΛΑΣΙΚΟ PUMMARO ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ
- 1 κουταλιά KNORR ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΖΩΜΟΣ KOTAΣ ή ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΖΩΜΟΣ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ KNORR
- 3 κουταλιές ΒΙΤΑΜ
- ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
1. Βράζετε τα μακαρόνια σε άφθονο νερό, όπου έχετε διαλύσει το στιγμιαίο ζωμό
2. Αναμιγνύετε τα μακαρόνια με τη μισή ποσότητα ΒΙΤΑΜ, τη μισή ποσότητα παρμεζάνας και όλο το μαϊντανό
3. Σοτάρετε με το ΒΙΤΑΜ σε τηγάνι, το κρεμμύδι, ώσπου να ξανθύνει. Προσθέτετε τον στιγμιαίο ζωμό, το PUMMARO, αλάτι και πιπέρι και αφήνετε το μείγμα στη φωτιά 15 λεπτά περίπου να ψηθεί το PUMMARO. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτετε τη φέτα και το σαλάμι και ανακατεύετε.
4. Χτυπάτε τα αβγά ελαφρά σε μπoλ και αλατοπιπερώνετε. Λιώνετε το υπόλοιπο ΒΙΤΑΜ σε μεγάλο τηγάνι και απλώνετε στον πάτο του τη μισή ποσότητα από τα μακαρόνια. Από πάνω ρίχνετε το μείγμα ντομάτας και πασπαλίζετε με την υπόλοιπη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα. Σκεπάζετε το μείγμα ντομάτας με τα υπόλοιπα μακαρόνια, περιχύνετε με τα αβγά και ψήνετε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά.
5. Όταν η ομελέτα πάρει χρώμα από τη μια πλευρά βάζετε το τηγάνι για λίγα λεπτά κάτω από ζεστό γκριλ να πάρει χρώμα και από πάνω. Σερβίρετε αμέσως την ομελέτα .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου