***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2012

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ –2-(NTR)




ΥΛΙΚΑ

1 κιλό κολοκυθάκια
3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250γρ τυρί φέτα τριμμένο
3 αυγά

½ κιλό φύλλο κρούστας
1 ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας δυόσμο
αλάτι
 πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε σε μια κατσαρόλα το μισό ελαιόλαδο μαζί με το κρεμμύδι να μαραθεί. Τρίβετε στο χοντρό μέρος του τρίφτη το κολοκύθι και το ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε να απορροφηθούν τα υγρά (περίπου 10 λεπτά) ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα. Βγάζετε από τη φωτιά, προσθέτετε τον άνηθο και το δυόσμο, τα αυγά χτυπημένα και την τριμμένη φέτα και ανακατεύετε.
Σε ένα ταψί που έχετε λαδώσει καλά στρώνετε τα μισά φύλλα κρούστας  τα οποία είναι επίσης λαδωμένα, ρίχνετε τη γέμιση και καλύπτετε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα κρούστας. Αν θελετε χαράζετε τα φύλλα με ένα μαχαίρι σε σχήμα αν οχι.... οταν ψηθει και κρυωσει. 
 Ψήνετε για περίπου 40-45 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου