Μ έναν πολύ απλό τρόπο μπορούμε εμείς οι ίδιοι να ετοιμάσουμε ένα γλύκισμα με αγνά υλικά...
ΥΛΙΚΑ
400 γραμμαρια Μελι
400 γραμμαρια Σουσαμι
λιγη μαργαρινη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε το σουσάμι σε ένα ταψάκι και ψήστε το στους 1800 C, μέχρι να ροδίσει. Βράστε το μέλι για 10 λεπτα περίπου.
Ρίξτε το σουσάμι και ανακατέψτε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μίγμα.
Όταν πάρει καστανό χρώμα βγάλτε το και απλώστε το σε ταψί αλειμμένο με μαργαρίνη.Εχετε δυο λαδοχαρτα και με τη βοηθεια ενος κουταλιου τοποθετειτε το μιγμα σας.Με το αλλο λαδοχαρτο πατατε (η μ ενα πλαστη που ετοιμαζουμε το φυλλο για τις πιτες)πιεζουμε για να γινει λεπτο .
Όταν κρυώσει τυλίξτε το σε διαφανη μεμβρανη.
Καλη Επιτυχια!!!!
Λιγα Πραγματα που ΠΡΕΠΕΙ να γνωριζετε!!!!!!
Θα πρέπει να τονίσουμε την υψηλή ενεργειακή του αξία. Θα πρέπει όμως επίσης να επισημάνουμε ότι το παστέλι συστήνεται ανεπιφύλακτα, αφού τόσο το σουσάμι όσο και το μέλι προσφέρουν στον οργανισμό πολύτιμα θρεπτικά συστατικά..
Για το ΣΟΥΣΑΜΙ, πρέπει να τονίσουμε ότι τελευταίες μελέτες το έχουν αναδείξει ως μια από τις τροφές που μπορούν να προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες τόσο για την πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων, όσο και διαφόρων μορφών καρκίνου.
Οι αντιοξειδωτικές ουσίες (Σησαμίνη και Σησαμολίνη) φαίνεται ότι βοηθούν στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης, αλλά και προστατεύουν τον οργανισμό από τις ελεύθερες ρίζες και κατά συνέπεια από τον εκφυλισμό των κυττάρων, την πρόωρη γήρανση και τον καρκίνο του δέρματος.
Όσον αφορά το ΜΕΛΙ, γνωστό από την αρχαιότητα για τις φαρμακευτικές και αντισηπτικές του ικανότητες, θεωρείται προτιμότερο της ζάχαρης αφού πιστεύεται ότι έχει λιγότερες θερμίδες.
Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι το μέλι έχει σχεδόν τις ίδιες θερμίδες με τη ζάχαρη και συνεπώς πρέπει να προσλαμβάνεται με μέτρο. Η γλυκύτητά του κυμαίνεται από 57-122% σε σχέση με τη ζάχαρη και διαφέρει ανάλογα με τον τύπο του μελιού.
Το πλεονέκτημά του είναι ότι σε ποσοστό περίπου 42% αποτελείται από φρουκτόζη, 2,5% από σουκρόζη και 34% από γλυκόζη.
Τέλος, ένα ποσοστό 18,5% είναι νερό.
Η φρουκτόζη μεταβολίζεται από τον οργανισμό μας με μια διαδικασία στην οποία δεν είναι απαραίτητη η ινσουλίνη και γι’ αυτό θεωρείται προτιμότερη από τη γλυκόζη .
Το πλεονέκτημά του βρίσκεται στο ότι ως τροφή είναι λιγότερο επεξεργασμένη από τη ζάχαρη και συνεπώς καταλληλότερη για παιδιά, ηλικιωμένους, εγκύους...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου