Υλικα
1500 γρ. Φλοιο Πορτοκαλι
1500 γρ. Ζάχαρη
10 - 15 καρφάκια Γαρύφαλλα
6 ποτήρια Νερό
Σταγονες από Λεμονι
Εκτελεση
Πλένετε καλά τα τεμαχια από το πορτοκαλι και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μπόλικο νερό. Αφήνετε για 4 ώρες, αλλάζοντας το νερό κάθε μισή ώρα.
Βάζετε το νερό με τη ζάχαρη να βράσουν, σχεδόν να δέσει το σιρόπι.
Ρίχνετε τα τεμαχια πορτοκαλι και το γαρύφαλλο στο σιρόπι να βράσουν, μέχρι να δέσει το σιρόπι. Κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε 24 ώρες. Ξαναβράζετε να δέσει ξανά το σιρόπι και αφήνετε ξανά 24 ώρες. Αν έχουν βγάλει πάλι υγρά, ξαναβράζετε να δέσει πάλι το σιρόπι. Ριχνετε τις σταγονες από μισο λεμονι.
Μοιράζετε το γλυκό, ενώ είναι ακόμη ζεστό σε αποστειρωμένα βάζα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου