ΥΛΙΚΑ
1
φακελακι μαγια
3
ποτηρια χλιαρο νερο
λιγη
Ζαχαρη
λιγο
αλατι
Αλευρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ
ένα μπολ ριχνουμε το χλιαρο νερο τη μαγια και λιγη ζαχαρη ανακατευουμε καλα .
Μετα
ριχνουμε το αλευρι σιγα σιγα με 1 κουταλακι αλατι .
Ανακατευουμε
πολύ καλα.
Σκεπαζουμε
καλα με μεμβρανη και αφηνουμε να
ξεκουρασθει το μιγμα μας για μιση ωρα
περιπου.
Εχουμε
τοποθετησει σε μια κατσαρολα το ηλιελαιο ... αφηνουμε να καψει καλα και
πιάνουμε με το ένα χέρι χυλό,και από την επάνω μεριά της κλειστής χούφτας
παίρνουμε μ'ένα κουτάλι (που πρέπει να το βουτάμε κάθε φορά σ'ένα ποτήρι με νερό,
γιατί κολλάει) ποσότητα χυλού, όση μιας μπαλιτσας και το ριχνουμε στο καυτο
λαδι.
Τους
τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν καλά.
Και
τους βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Τους πασπαλιζουμε με σιρόπι μελιού (ποσότητα μελιού, που την αραιώσαμε με πολύ λίγο
νερό και το ζεστάναμε) και ρίχνουμε από πάνω κανέλα και κοπανισμένο καρυδια....Καλη Επιτυχια!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου