Τα παιδακια σας θα ξετρελαθουν...οπως και εσεις....Δοκιμαστε να τις ετοιμασετε ....
ΥΛΙΚΑ
250 ml νερό
10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
1 κουτ. σούπας αλάτι
10 γρ. ζάχαρη (1 κουτ. γλυκού)
500 γρ. αλεύρι λευκό για όλες τις χρήσεις
8 γρ. μαγιά ξηρή (1 φακελάκι)
30 ml ελαιόλαδο (6 κουτ. σούπας)
1 κουτ. σούπας αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μπολ του μίξερ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε το νερό.
Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλο το νερό και πριν ομογενοποιηθεί η ζύμη, προσθέτουμε το λάδι.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη.
Αφήνουμε τη ζύμη μας να φουσκώσει μέσα σε μια λεκάνη για 1 ώρα σε ζεστό μέρος, σκεπασμένη με πλαστική μεμβράνη.
Στη συνέχεια, χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 κομμάτια.
Με τους αντίχειρες μαζεύουμε το ζυμάρι γύρω-γύρω προς το κέντρο και τέλος, με την παλάμη μας, το κάνουμε μια στρογγυλή μπάλα.
Καλό θα είναι, αν μπορούμε, να αφήσουμε τις μπάλες της ζύμης στο ψυγείο σκεπασμένες με πλαστική μεμβράνη για μία νύχτα.
Αν αυτό είναι αδύνατο, τις αφήνουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον σκεπασμένες.
Με τη ζύμη αυτή μπορούμε να παρασκευάσουμε όλα τα είδη πίτσας, με τα συστατικά της αρεσκείας μας.
Με τη ζύμη αυτή μπορούμε να παρασκευάσουμε όλα τα είδη πίτσας, με τα συστατικά της αρεσκείας μας.
ΤΕΛΕΙΑ ΖΥΜΗ...ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗ
ΑπάντησηΔιαγραφή