Ευκολο Γρηγορο καταπληκτικο...Δοκιμαστε το!!!!!!!
Υλικα
1 πακέτο φρυγανιές
2 φάκελλα άνθος αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής)
1200 γρμ. γάλα φρέσκο
100 γρμ. ζάχαρη
500 γρμ. κρέμα γάλακτος
20 γρμ. ζάχαρη άχνη
Σιρόπι βύσσινο η Σιροπι σοκολατας η νιφαδες σοκολατας
Αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο, (η χοντροκομμένο)
Για το Σιρόπι
2 φάκελλα άνθος αραβοσίτου βανίλια (όχι στιγμής)
1200 γρμ. γάλα φρέσκο
100 γρμ. ζάχαρη
500 γρμ. κρέμα γάλακτος
20 γρμ. ζάχαρη άχνη
Σιρόπι βύσσινο η Σιροπι σοκολατας η νιφαδες σοκολατας
Αμύγδαλο φιλέ καβουρντισμένο, (η χοντροκομμένο)
Για το Σιρόπι
1 1/2 ποτήρια νερό
150 γρμ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας
φλούδα και χυμό από μισό λεμόνι
Εκτελεση
Στρώνετε σε ένα πυρέξ τις φρυγανιές και καλύπτετε τυχόν κενά με μικρά κομματάκια
Βράζετε τα υλικά για το σιρόπι για 3 λεπτά και περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι τις φρυγανιές
Φτιάχνετε το άνθος αραβοσίτου με τα 1200 γρμ. γάλα, σύμφωνα με τις οδηγίες.
Αφήνετε λίγο να κρυώσει, και απλώνετε την κρέμα πάνω από τις φρυγανιές. Το βάζετε στο ψυγείο να παγώσει.
Χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη σε σαντιγί και την απλώνετε πάνω από την κρέμα.
Το βάζετε ξανά στο ψυγείο να παγώσει, για μισή ώρα περίπου. Πασπαλίζετε από πάνω το φιλέ αμυγδάλου.
Το κόβετε σε τετράγωνα κομμάτια και το σερβίρετε με λίγο σιρόπι
βύσσινο. Η σοκολατας νιφαδες η σιροπι σοκολατας.
Καλη Επιτυχια!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου