***....Γευσου....Γευσεις....***



Κυριακή 29 Απριλίου 2018

ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ(NTR)





ΥΛΙΚΑ

450 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
150 γραμμ. αρνίσιο κιμά
½ φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο 
χυμό ενός λεμονιού ~(2 λιωμένες σκελίδες σκόρδο)εγω δεν βαζω
1 κ.σ. αλάτι
1 κ.γ.  πιπέρι
1 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
1 κ.γ.δυοσμο
σπορέλαιο της επιλογής σας (ηλιέλαιο ή σησαμέλαιο)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε βαθύ μπολ ανακατεύετε το τριμμένο κρεμμύδι με το σκόρδο και τα μπαχαρικά και τα αφήνετε για 20  λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου. 
Στη συνέχεια προσθέτετε το κιμα και τον μαϊντανό, ανακατεύετε καλά, για να μοιραστούν ομοιόμορφα τα υλικά, και πλάθετε σε οβάλ η στρογγυλο  σχήμα και τα λαδώνετε με τα χέρια σας.
Ζεσταίνετε ένα βαρύ, αντικολλητικό τηγάνι και, μόλις ζεσταθεί καλά, προσθέτετε τους κεφτέδες, αδειάζετε μέσα τον χυμό του λεμονιού, χαμηλώνετε λίγο τη θερμοκρασία και το σκεπάζετε. Ελέγχετε για να ψηθούν ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές, περιστρέφοντάς τους όποτε χρειάζεται. Μετά από περίπου 5 λεπτά, σηκώνετε το καπάκι και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά.


Ο χρόνος ψησίματος αλλάζει ανάλογα με το μέγεθός τους: όσο πιο παχουλοί, τόσο περισσότερη ώρα θα χρειαστούν για να μαγειρευτούν. Μόλις είναι έτοιμοι, σερβίρετε με φρέσκα μυρωδικά, μαϊντανό ή δυόσμο, ενώ ταιριάζουν εξαιρετικά με τηγανιτες πατατουλες  και δροσερό γιαούρτι.
Καλη Ορεξη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου