Σελίδες

Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Εύκολη μηλόπιτα (NTR)

Υλικά

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά Κονιακ
  • 1ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 3 μήλα
  • 3 αυγά
  • κανελλα

κατασκευη

1.    Σ' ένα στρογγυλό ταψί  βάζουμε το βούτυρο, 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη και την κανέλλα και το βάζουμε σε ζεστό φούρνο να λιώσει (όχι να κάψει).
2.    Καθαρίζουμε τα μήλα , τα κόβουμε σε φέτες και τα στρώνουμε κυκλικά στο ταψί πάνω στο λιωμένο βούτυρο με τη ζάχαρη.
3.    Χτυπάμε τα αυγά με την υπόλοιπη ζάχαρη και το αλεύρι (όχι πολύ χτύπημα ώστε να είναι ρευστή η ζύμη) και ανακατεύουμε και το κονιάκ.
4.    Περιχύνουμε τη ζύμη πάνω στα μήλα έτσι ώστε να τα σκεπάσει και ψήνουμε στους 190-200° C.
5.    Μόλις γίνει η μηλόπιτά μας την βγάζουμε από τον φούρνο και σε 5 λεπτά την αναποδογυρίζουμε σε μία πιατέλα.
Προαιρετικά μπορούμε να σερβίρουμε με κρέμα γάλακτος κτυπημένη με ελάχιστη άχνη. Αλλά και σκέτη είναι πολύ εμφανίσιμη και γευστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου