Σελίδες

Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

Γαλακτομπουρεκο ...Της Γιαγιας~2~(NTR)




  ΥΛΙΚΑ


1 κουτί φύλλο
4 1/2 φλυτζάνια γάλα
1 1/4 φλυτζάνια ζάχαρη
4 αυγά
3/4 φλυτζάνι σιμιγδάλι
ξύσμα λεμονιο 
1/2 φλυτζάνι βούτυρο
2 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη
2 1/2 φλυτζάνια νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζετε το γάλα να βράσει
Σε ένα μπωλ βάζετε το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύετε
Ρίχνετε το μείγμα στο καυτό γάλα και αφήνετε να βράσει ανακατεύοντας μέχρι να πήξει
Προσθέτετε το ξύσμα λεμονιού
Λιώνετε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι
Στρώνετε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
Απλώνετε τη γέμιση
Στρώνετε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο
Διπλώνετε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί
Χαράζετε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλετε
Ραντίζετε με βούτυρο
Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ξανθίνει το φύλλο
Βάζετε τη ζάχαρη, το λεμόνι και το νερό να βράσει
Μόλις γίνει το σιρόπι το ρίχνουμε στο κρύο γαλακτομπούρεκο
Καλη Επιτυχια!!!!!!

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ. ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ~1~..***(NTR)



Υλικά

1 1/2 κιλό γάλα
1 ποτήρι κρασιού σιμιγδάλι
1 ποτήρι κρασιού ζάχαρη
125 γρ. βούτυρο φρέσκο
1/2 κιλό φύλλο
Αρωμα βανίλιας ή λεμονιού ή πορτοκαλιού

Για το σιρόπι


2 1/2 ποτήρια νερού ζάχαρη
2 1/2 ποτήρια νερό
 

Εκτέλεση

Βάζουμε το γάλα σε κατσαρόλα και το βράζουμε μαζί με το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει η κρέμα και στη συνέχεια την αφήνουμε να κρυώσει. Χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με τη ζάχαρη και χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα. Τα προσθέτουμε στην κρύα κρέμα και ανακατεύουμε καλά. Σε βουτυρωμένο ταψί στρώνουμε 6-8 φύλλα τα οποία βουτυρώνουμε ένα ένα. Αφήνουμε τα δύο πρώτα φύλλα να εξέχουν από το ταψί. Ρίχνουμε την κρέμα και γυρίζουμε πάνω της τα εξέχοντα φύλλα. Στρώνουμε πάνω στην κρέμα 6-8 φύλλα βουτυρωμένα επίσης ένα ένα. Αλείφουμε με βούτυρο την επιφάνεια των φύλλων και χαράσσουμε ελαφρά, όπως θα το κόψουμε, προσέχοντας να μη βγει κρέμα. Το ψήνουμε μία ώρα σε 200 βαθμούς Κελσίου.

Καλη Επιτυχια!!!!!!!!!

ΕΥΚΟΛΗ ΠΙΤΑ ΜΕ ΠΡΟΣΟΥΤΟ +ΤΥΡΙ (NTR)






ΥΛΙΚΑ

·  500 γρ. φύλλο κρούστας
·  12 φύλλα προσούτο
·  2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
·  150 γρ. τυρί καμπέρ
·  1 κούπα κρέμα
·  3 αυγά χτυπημένα 

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώνετε 6 φύλλα σε ένα ταψί και τα λαδώνετε ενδιάμεσα. Σοτάρετε τις φέτες προσούτο. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και το τυρί. Απλώνετε τη γέμιση στα φύλλα και κόβετε όσα φύλλα προεξέχουν. Ψήνετε για 40 λεπτά

Καλή επιτυχία .

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ ΦΥΛΛΟΥ (NTR)













Κοσκινίστε το αλεύρι σε λεκανίτσα κι ανοίξτε στο κέντρο μια λακκούβα.
Βάλτε μέσα το λάδι, το ξίδι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το νερό. Ανακατέψτε το μίγμα, παίρνοντας μέσα λίγο λίγο το αλεύρι.
Μαζέψτε τη ζύμη σε μπάλα και ζυμώστε τη, προσθέτοντας όσο ακόμη νερό χρειασθεί, για να γίνει λεία και απαλή.
Χωρίστε τη σε μπαλάκια, ανάλογα με τα φύλλα που χρειάζεστε. Βάλτε τα σε ταψάκι αλευρωμένο, το ένα πλάι στο άλλο και σκεπάστε τα με υγρή πετσέτα. Αφήστε τα να ξεκουρασθει η ζυμη 1-2 ώρες.
 Ανοίξτε με λεπτή μακριά βέργα (Τον πλαστη),τα μπαλάκια ένα ένα, σε πολύ λεπτά φύλλα, επάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια, αλευρώνοντάς τα συχνά, για να μην κολλάει η βέργα. (ο πλαστης)
Τα φύλλα ανοίγουν πιο εύκολα, αν πασπαλίζετε την επιφάνεια με νισεστέ. Για να γλυτώσετε κόπο και χρόνο, ανοίξτε πρώτα τα μπαλάκια σε μικρά φυλλαράκια. Τοποθετηστε  τα τρία - τρία, αλείφοντας ενδιάμεσα με μπόλικο λάδι ή λιωμένο μαγειρικό λίπος κι ανοίξτε τα σε μεγαλύτερα φύλλα τρία - τρία μαζί. Στο ψήσιμο, τα φυλλαράκια ξεχωρίζουν. Μπορείτε να τ' ανοίξετε επίση πέντε - πέντε μαζί και να στρώσετε ένα πενταπλό φύλλο κάτω κι επάνω από τη γέμιση. ΄Ετσι γίνεται η πίτα. Στην περίπτωση αυτή, το επάνω φύλλο ανοίξτε το αρκετά μεγαλύτερο από την επιφάνεια του ταψιού και στρώστε το στο ταψι σας. 
Καλη Επιτυχια!!!!!

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΜΠΕΣΑΜΕΛ. ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~12~ (NTR)




ΥΛΙΚΑ

·  1/2 κιλό φύλλο κρούστας ή 1 δόση ζύμη για φύλλο
·  3/4 του κιλού τυρί φέτα τριμμένο
·  2 κούπες μπεσαμέλ αραιή
·  4 αυγά
·  λίγο πιπέρι
·  λίγο μοσχοκάρυδο
·  1 κουταλιά λιωμένο κρεμμύδι
·  3/4 κούπας μαργαρίνη λιωμένη

για τη ζύμη για φύλλο:
·  1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
·  2 κουταλιές λάδι
·  1 κουταλιά ξίδι
·  2 κουταλάκια αλάτι
·  2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ (προεραιτικά)
·  1 κούπα χλιαρό νερό

για την αραιή μπεσαμέλ:
·  1 κούπα γάλα
·  2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
·  2 κουταλιές βούτυρο
·  αλάτι, πιπέρι άσπρο
·  μοσχοκάρυδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε 2 κούπες μπεσαμέλ. ΄Οταν την κατεβάσετε από τη φωτιά, αφήστε τη να κρυώσει λίγο, ρίξτε μέσα κι ανακατέψτε το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το λιωμένο κρεμμύδι. Ρίξτε τ' αυγά ελαφρά χτυπημένα και τέλος το τριμμένο τυρί. Στρώστε σε μεγάλο ταψί τα μισά φύλλα βουτυρώνοντάς τα κι απλώστε επάνω τη γέμιση. Σκεπάστε με τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρώνοντάς τα και πάλι. Χαράξτε την πίτα σε κομμάτια, χωρίς να φθάνετε μέχρι κάτω. Αλείψτε τη με το υπόλοιπο βούτυρο (στο στάδιο αυτό, μπορείτε να τη φυλάξετε στην κατάψυξη), ραντίστε τη με λίγο νερό και ψήστε τη στους 1800C, 40'-50', να ροδίσει επάνω-κάτω. Αν χρησιμοποιήσετε σπιτικό φύλλο, βάλτε 1/4 κούπας βούτυρο περισσότερο. Σερβίρετε την πίτα ζεστή και φρεσκοψημένη.

ΠΙΤΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ~11~ (NTR)




ΥΛΙΚΑ

·  12 στρογγυλά σφολιατάκια
·  3 κουταλιές λάδι
·  2 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια
·  2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
·  400 γρ. άσπρα μανιτάρια σε φετάκια
·  10 μαύρες ελιές σε φετάκια
·  1 κούπα τριμμένο  τυρί
·  2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
·  1 κουταλάκι ρίγανη
·  3-4 μικρές ώριμες ντομάτες σε λεπτές ρόδελες
·  αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στρώστε τα σφολιατάκια και καλύψτε τις υποδοχές ενός ταψιού , αφού πρώτα τις αλείψετε με λίγο λάδι. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι, ώσπου να μαραθούν. Προσθέστε τα μανιτάρια κι ανακατέψτε επάνω στη φωτιά, ώσπου να μαραθούν κι αυτά. Κατεβάστε από τη φωτιά, αφήστε τα να κρυώσουν ελαφρά, ρίξτε κι ανακατέψτε τις ελιές, το τριμμένο τυρί, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Βάλτε 2 κουταλιές γέμιση και μια ρόδα ντομάτας σε κάθε σφολιατάκια. Πασπαλίστε τις ντομάτες με λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι .Ψήστε τα πιτσάκια για 20΄-30΄στους 220 βαθμούς, ώσπου να ροδίσει η ζύμη. Σερβίρονται ζεστά.

ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑ (NTR)



ΥΛΙΚΑ


  • κολοκύθια πράσινα ψιλοκομμένα
  • 1/2 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κούπας βούτυρο
  • 1/2 κούπα καρύδια
  • 1 αυγό
  • κανέλα
  • ζάχαρη άχνη
  • καλαμποκέλαιο για άλειμμα
  • έτοιμο φύλλο για πίτες
  • σουσαμι



Εκτέλεση
·  Βάζουμε σ' ένα μπολ, το μοσχοκάρυδο, τη φρυγανιά, τη ζάχαρη, τα καρύδια, τα κολοκύθια και το αυγό και τα ανακατεύουμε όλα πολύ καλά. Αλείφουμε ένα ταψάκι με βούτυρο. Παίρνουμε ένα ένα τα φύλλα, τα αλείφουμε με λίγο καλαμποκέλαιο, βάζουμε στο κάθε φύλλο κατά μήκος τη γέμιση, διπλώνουμε το φύλλο κατά μήκος και το βάζουμε κυκλικά στο ταψάκι, πασπαλιζουμε με σουσαμι.  Μόλις γεμίσει το ταψάκι, ψήνουμε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς Κελσίου. Μόλις η πίτα κρυώσει, την πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και με κανέλα

ΜΠΟΥΡΕΚΙ MΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ (NTR)






ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

1/2 κιλού αλεύρι
1/2 κούπας λάδι
1/4 κούπας τσικουδιά
1 κουταλάκι αλάτι
νερό όσο χρειαστεί


Για τη γέμιση

1 1/2 κιλού κολοκύθια
1 κιλό πατάτες, σε πολύ λεπτές φέτες
1 κιλό ανθότυρο, τριμμένο
1/2 κιλού τυρομάλαμα, τριμμένο
1/4 κούπας ψιλοκομμένο δυόσμο
αλάτι, πιπέρι
1/3 κούπας λάδι
σουσάμι, για το πασπάλισμα (αν θελετε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε τη ζύμη. Βάλτε το αλεύρι σε λεκάνη ζυμώματος και ανοίξτε στο κέντρο μια λακκούβα. Ρίξτε το μισό λάδι με την τσικουδιά και το αλάτι και προσθέστε όσο νερό χρειαστεί για να γίνει μια ζύμη απαλή που να μην κολλάει στα χέρια. Χωρίστε τη σε 6 μπαλάκια και αφήστε τα να σταθούν σκεπασμένα με πλαστική μεμβράνη 1 ώρα. Στη συνέχεια ανοίξτε τα σε μικρά στρογγυλά φυλλαράκια και στοιβάχτε τα τρία τρία αλείφοντάς τα ενδιάμεσα με το υπόλοιπο λάδι. Πατώντας με τον πλάστη ανοίξτε δύο χοντρά φύλλα. Στρώστε το ένα φύλλο μέσα στο ταψί του φούρνου, αφού πρώτα το λαδώσετε καλά. Αμέσως μετά ετοιμάστε τη γέμιση. Κόψτε τα κολοκύθια σε λεπτές φέτες, αλατίστε τες και αφήστε τες να σταθούν σε τρυπητό, να φύγει το περισσότερο από το νερό τους. Στρώστε τα μισά επάνω στο φύλλο μέσα στο ταψί και ραντίστε τα με λίγο λάδι. Ανακατέψτε καλά τα τριμμένα τυριά με το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και στρώστε τα μισά επάνω στα κολοκύθια. Συνεχίστε στρώνοντας τις πατάτες, τα υπόλοιπα τυριά κι επάνω τα υπόλοιπα κολοκύθια. Ραντίστε τα καλά με το υπόλοιπο λάδι και καλύψτε τα στρώνοντας στην επιφάνεια το δεύτερο φύλλο.  Αλείψτε τη με λίγο ασπράδι αυγού χτυπημένο ελαφρά με λίγο γάλα, πασπαλίστε τη με σουσάμι (Αν θελετε) και ψήστε τη στους 200 βαθμούς Κελσίου περίπου 1 ώρα. Σερβίρετέ τη ζεστή.



Μακαρονοπιτα(NTR)




ΥΛΙΚΑ
•   500 γρ. μακαρόνι μεσαίο, μισοβρασμένο
•   1/2 πακέτο φύλλα κρούστας
•   1/2 λίτρο γάλα
•   4 αυγά
•   250 γρ. φέτα τρίμμενη
•   100 γρ. κίτρινο τυρί τριμμένο
•   βούτυρο γαλακτος  λιωμένο (για άλειμμα)
•   αλατοπίπερο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 Στρώνουμε 4 φύλλα σε ταψί βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα. Απλώνουμε τα μακαρόνια και αναμειγνύουμε με τη φέτα. Χτυπάμε σε ένα μπολ το γάλα με τα αυγά και το αλατοπίπερο (προσοχή στο αλάτι, λόγω τυριών). Περιχύνουμε τα μακαρόνια με το μείγμα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί. Τα τοποθετουμε στο φουρνο  για μισή ώρα στους 180°,μεχρι να ροδισει.
 Ιδανική συνταγή για να φαμε τα ζυμαρικά προηγουμένων ημερών.

ΡΟΛΟ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ(NTR)



ΥΛΙΚΑ
·  1/2 κιλό ζύμη σφολιάτα
·  6 χοντρά λουκάνικα Φραγκφούρτης
·  6 φέτες γραβιέρας τόστ
·  6 κουταλιές πίκλες με μουστάρδα
·  2 κουταλιές κέτσαπ και μαγιονεζα
    Καροτο τριμμενο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Ανοίξτε τη ζύμη σε φύλλο χοντρό τετράγωνο 30x30εκ. Στο κέντρο του φύλλου κατά μήκος απλώστε τις πίκλες με τη μουστάδρα, αφήνοντας επάνω και κάτω ένα περιθώριο 4εκ και από εδώ και από εκεί στις πλευρές 10εκ.
Τοποθετήστε επάνω στις πίκλες τα λουκάνικα, 3 επάνω και 3 κάτω. Αλείψτε τα με την κέτσαπ και σκεπάστε τα με τις φέτες της γραβιέρας.
Κόψτε τις πλευρές με ψαλίδι σε λωρίδες φάρδους 4εκ. χωρίς να φθάνετε ώς τα λουκάνικα. Αλείψτε τα περιθώρια και τις λωρίδες της ζύμης με κροκο αυγου χτυπημένο με λίγο νερό.
Σηκώστε πρώτα τα δύο περιθώρια επάνω και κάτω σκεπάζοντας λίγο τα λουκάνικα. Κατόπιν σηκώστε δύο-δύο τις λωρίδες της ζύμης αντικριστά και σταυρώστε τες σε σχημα (Χ) επάνω από τις φέτες της γραβιέρας.
Βάλτε με προσοχή το ρολό σε βουτυρωμένο ταψάκι ή στενόμακρη φόρμα κέικ. Στο στάδιο αυτό μπορείτε να διατηρήσετε το ρολό στην κατάψυξη. Αλείψτε την επιφάνεια με το μίγμα του αυγου  και ψήστε σε φούρνο στους 200 βαθμούς για 30-35 λεπτά, ώσπου να ροδίσει.

ΚΡΕΑΤΟΠΙΤΑΚΙΑ ...(NTR)





ΥΛΙΚΑ

·  2 κουταλιές λάδι
·  1/4 κιλού κιμά
·  1/4 κούπας κρεμμύδι τριμμένο
·  1/2 κούπα τριμμένο κασέρι ή γραβιέρα
·  πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
·  2 αυγά, χτυπημένα με 1/4 κούπας κρέμα γάλακτος
·  24 στρογγυλά φυλλαράκια σφολιάτας
·  1 κροκάδι, χτυπημένο με 2 κουταλιές νερό, για το άλειμμα
·  λίγο σουσάμι, για το πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάστε τη γέμιση. Βάλτε σε κατσαρόλα το λάδι, τον κιμά και το κρεμμύδι και σοτάρετέ τα ελαφρά. Κατεβάστε από τη φωτιά και αφήστε τα να κρυώσουν. Ρίξτε κι ανακατέψτε το τυρί, αλάτι και πιπέρι και τέλος τ' αυγά. Στρώστε ένα φυλλαράκι σφολιάτας στην ειδική πρέσσα, βάλτε 1 γεμάτη κουταλιά γέμιση και κλείστε το σε μισοφέγγαρο. Ετοιμάστε όλα τα κρεατοπιτάκια και αραδιάστε τα σε βουτυρωμένο ταψί. Αλείψτε τα με το κροκάδι και πασπαλίστε τα με σουσάμι(Αν θελουμε) Ψήστε τα στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 30' περίπου ή ώσπου να ροδίσουν .

ΚΡΕΑΣ ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ Η ΜΕ ΡΥΖΙ (NTR)



1 κιλο κρεας
1 χυμο τοματακια ολοκληρα
2 κουταλιες μπελτε
2 ξυλαρακια κανελλα
2-3 ξυλαρακια γαρυφαλλο
αλατι
λιγο πιπερι
1 κρεμμυδι ξηρο καλα τριμμενο
2-3 κοκους μπαχαρι
1 κιλο μακαρονια (κατά βουληση χοντρα η ψηλα)
1 πιατο τριμμενη μιζυθρα (όχι πολύ αλμυρη)
λιγο βουτυρο



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Σε μια κατσαρολα καιμε λιγο λαδι το κρεμμυδακι τριμμενο και σοταρουμε καλα το κρεας(αφου πρωτα το εχουμε πλυνει καλα)
Όταν αρχιζει και ροδιζει ριχνουμε λιγο-λιγο νερο κα αρχιζει να βραζει,τελος ριχνουμε τα ξυλαρακια την κανελλα και το γαρυγαλο
Για να παρει ένα ομορφο αρωμα,το μπαχαρι και τελος τον χυμο τοματας με τον μπελτε,τελος το αλατι και αν θελουμε πολύ λιγο πιπερακι.
Όταν ετοιμασθει  το κρεας μας σε μια άλλη κατσαρολα τοποθετουμε μιση κατσαρολα νερο με αλατι και όταν βρασει το νερο ριχνουμε τα μακαρονια όταν βρασουν τα σουρωνουμε καλα και ριχνουμε λιγη μιζυθρα.Καιμε 2 κουταλιες βουτυρο και τη ριχνουμε στα μακαρονια μας Ανακατευουμε λιγο και σερβιρουμε.
Πρωτα τα μακαρονια,μετα τη μιζυθρα και επανω την σαλτσα με το κρεας.







ΡΥΖΙ
 ΠΙΛΑΦΙ


1 πιατο βαθυ νερο
2 φλυτζανια(καφε) ΡΥΖΙ

Οσα ατομα εχουμε τοσα θα βαζουμε φλυτζανια ρυζι και νερο

Αφου ετοιμασουμε το κρεας (κοκκινιστο,όπως στην μακαροκαδα)
Θα βγαλουμε το κρεας σε μια πιατελα και θα αφησουμε στην κατσαρολα τη σαλτσα,θα συμπλρωσουμε οσα ατομα είναι τοσα βαθια πιατα νερο, θα τα αφησουμε να παρουν βραση και τοτε θα ριξω τα αναλογα φλυτζανακια ρυζι (οσα ατομα είναι) και θα τα αφησουμε να βρασουν.
Όταν βρασει το ρυζι θα καψω μια-με δυο κουταλιες βουτυρο στο τηγανι και θα το ριξουμε στο ρυζι.

Το πιλαφι μας είναι ετοιμο.
Το σερβιρουμε με το κρεας.

Αγκιναρες με Ταλιατελες oγκρατεν (NTR)










Υλικα

  • 8  κομμένους σε μικρά κομμάτια ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ
  • 100 γρ. τριμμένο ΑΝΘΟΤΥΡΟ
  • 2 ½ φλιτζάνια ΓΑΛΑ
  • 150 γρ. πικάντικη τριμμένη ΓΡΑΒΙΕΡΑ
  • 100 γρ. τριμμένο ΕΜΕΝΤΑΛ
  • 2 ½ φλιτζάνια ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ
  • 100 γρ. κομμένες φέτες ζαμπόν ή ΜΠΕΪΚΟΝ
  • έτοιμη Knorr ΜΠΕΣΑΜΕΛ
  • 1 φλιτζάνι  ΦΥΤΙΝΗ
  • ΑΛΑΤΙ- ΠΙΠΕΡΙ
  • 50 γρ. τριμμένο καπνιστό τυρί ή ΡΟΚΦΟΡ
  • 100 γρ. τριμμένη ΦΕΤΑ
  • 1 ΑΥΓΟ
  • την ψίχα από 1 μέτρια ψιλοκομμένη ΤΟΜΑΤΑ
      1 ΣΤΙΓΜΙΑΙΟΣ ΖΩΜΟΣ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ & ΡΥΖΙ KNORR


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

1. Βράζετε τις ταλιατέλες σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Τις σουρώνετε. Λιώνετε τη μισή ποσότητα Φυτινη σε κατσαρόλα και περιχύνετε τις ταλιατέλες. Τις αφήνετε κατά μέρος.
2. Σωτάρετε σε άλλη κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά τους πάτους αγκινάρας με 2 κουταλιές από τη φυτινη. Όταν μαλακώσουν αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνετε στην κατσαρόλα με τις ταλιατέλες, τις αγκινάρες, τα τυριά, εκτός από 1 ½ φλιτζάνι γραβιέρα ανάμικτο με έμενταλ που κρατάτε για τη μπεσαμέλ, το ζαμπόν, τη ντομάτα και ανακατεύετε.
3. Ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Διαλύετε σε ½ φλιτζάνι κρύο γάλα το κορν-φλάουρ. Ρίχνετε το υπόλοιπο γάλα σε κατσαρόλα με την υπόλοιπη φυτινη και το ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το μίγμα του κορν-φλάουρ και μόλις η σάλτσα αρχίζει να βράζει την αποσύρετε από τη φωτιά. Προσθέτετε το αυγό και το 1 ½ φλιτζάνι τυρί που κρατήσατε και ανακατεύετε. Δοκιμάζετε και αν χρειάζεται αλατοπιπερώνετε.
4. Βάζετε τις ταλιατέλες με τις αγκινάρες, το ζαμπόν και τα υπόλοιπα υλικά σε αλειμμένο με φυτινη  πυράντοχο σκεύος. Περιχύνετε με την μπεσαμέλ και το ψήνετε ½ ώρα σε φούρνο προθερμασμένο στους 220 βαθμούς.

Καλη σας Ορεξη!!!!!

ΜΟΣΧΑΡΙ ΣΤΙΦΑΔΟ (NTR)




 ΥΛΙΚΑ
  • ΑΛΑΤΙ
  • ΑΛΕΥΡΙ
  • 2 φύλλα ΔΑΦΝΗ
  • 3 κλαράκια ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟ
  • 1 με 2 ΚΑΡΟΤΑ
  • 1 ποτηράκι κόκκινο ΚΡΑΣΙ
  • 1 κιλό από το κιλότο, κομμένο σε μερίδες κρέας ΜΟΣΧΑΡΙ
  • 250γρ.  ΦΥΤΙΝΗ
  • 4-5 ώριμες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες ΤΟΜΑΤΕΣ
  • 1 ποτηράκι δυνατό ΞΥΔΙ
  • χονδρό ΠΙΠΕΡΙ
  • λίγο ΣΕΛΙΝΟ
  • 2 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ
  • 1 κιλό μικρά (κοκκάρι) ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
  • κομμένο σε χονδρές φέτες 1 ΚΡΕΜΜΥΔΙ
  • 1 ΚΥΒΟ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ KNORR "ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ & ΜΥΡΩΔΙΚΑ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ"



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Για τη Μαρινάδα
1 ποτήρι (κρασιού) κρασί κόκκινο, καρότο, σέλινο, κρεμμύδι, δενδρολίβανο


1. Από το προηγούμενο βράδυ κόβετε το μοσχάρι σε μερίδες και το βάζετε σ’ ένα σκεπαστό πήλινο σκεύος ή πυρέξ να μαριναριστεί με κρασί, καρότο, σέλινο, κρεμμύδι, δενδρολίβανο.
Την επόμενη ημέρα:
2. Αλευρώνετε τα κομμάτια του κρέατος, τα ροδίζετε στο τηγάνι με τη μισή ποσότητα της φυτινης, τα σβήνετε με το ζουμί της   μαρινάδας τους και τα βάζετε μαζί μετά υλικά τους σε μία κατσαρόλα.
3. Περνάτε από το τηγάνι τα κρεμμυδάκια (κοκκάρι) με την υπόλοιπη φυτινη, τόσο όσο να ροδίσουν και τα αδειάζετε όλα μαζί στη κατσαρόλα.
4. Στην ίδια κατσαρόλα που έχετε το κρέας και τα κρεμμυδάκια βάζετε και τα υπόλοιπα υλικά, ντομάτες, ξύδι, δενδρολίβανο, αλάτι, πιπέρι, δάφνη, σκόρδο και το ανάλογο ζεστό νερό.
5. Σκεπάζετε τη κατσαρόλα καλά και την αφήνετε να σιγοβράσει 1 ½ ώρα περίπου, ώστε να μαλακώσει με λίγη σάλτσα.


καλη σας ΟΡΕΞΗ!!!!!!!!

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΙΦΑΔΟ (NTR)

 

 ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό κομμένο σε μερίδες σερβιρίσματος ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
  • 1 φλιτζανάκι ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
  • 4 κουταλιές ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ
  • 1 κουταλάκι ΡΙΓΑΝΗ
  • 1 σκελίδα ΣΚΟΡΔΟ
  • 1 ΚΥΒΟΙ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ KNORR "ΣΚΟΡΔΟ & ΚΡΕΜΜΥΔΙ"
  • 1 κιλό μικρά καθαρισμένα ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
  • ½ φλιτζάνι ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΚΛΑΣΙΚΟ



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

1. Σοτάρετε το κοτόπουλο με 2 κουταλιές από τη ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ σε κατσαρόλα. Σβήνετε με το κρασί, προσθέτετε το σκόρδο, ρίχνετε 1 ποτήρι νερό, αλάτι και πιπέρι και τη ρίγανη. Αφήνετε το κοτόπουλο να σιγοβράσει 15 λεπτά περίπου.
2. Εν τω μεταξύ σοτάρετε τα κρεμμυδάκια σε τηγάνι με το ΑΛΤΙΣ και την υπόλοιπη ΝΕΑ ΦΥΤΙΝΗ. Όταν τα κρεμμυδάκια είναι έτοιμα, τα ρίχνετε στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μισή ακόμη ώρα, προσθέτοντας προς το τέλος τον κύβο. Σερβίρετε αμέσως με πράσινη σαλάτα

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΡΑΣΑΤΟ (NTR)

 
ΥΛΙΚΑ

  • ½ φλιτζάνι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΑΛΤΙΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ
  • κομμένο σε μερίδες 1 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ
  • ½ ποτήρι ΚΡΑΣΙ ΚΟΚΚΙΝΟ
  • ½ ποτήρι ΜΠΡΑΝΤΥ
  • ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ
  • 1 σκελίδα λιωμένη ΣΚΟΡΔΟ
  • 400γρ. γλυκόξινα σε βάζο (ή κρεμ/κια στιφάδου) ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ
  • 2 ΚΥΒΟΙ ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ KNORR "ΠΟΙΚΙΛΙΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΩΝ & ΜΥΡΩΔΙΚΩΝ ΓΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ"
  • 1 φλιτζάνι ΚΛΑΣΙΚΟ PUMMARO ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

1.Σοτάρετε το κοτόπουλο με το ΑΛΤΙΣ και προσθέτετε το σκόρδο. Περιχύνετε με το μπράντυ και ανάβετε φωτιά (φλαμπάρισμα). Μόλις σβήσει η φωτιά το περιχύνετε με το κρασί.
2.Προσθέτετε το PUMMARO, σκεπάζετε και σιγοβράζετε για 30 λεπτά. Ρίχνετε τα κρεμμυδάκια (στην περίπτωση που θα χρησιμοποιήσετε κρεμμυδάκια σε γυάλινο βάζο και όχι φρέσκα, τα στραγγίζετε και τα ξεπλένετε καλά) και προσθέτετε τους Κύβους Μυρωδικών KNORR.
3. Σιγοβράζετε 30 λεπτά ακόμη μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσει το
κοτόπουλο.

Μακαρονια ΚΑΡΜΠΟΝΑΡΑ (NTR)



Υλικά:
1 πακετο μακαρονια
250γρ μπεικον-ψιλοκομενο
250γρ κεφαλογραβιερα-τριμενη
250γρ ρεγκατο-τριμενο
1 κουτι μανιταρια-κομμενα

1   Πρασινες πιπεριες κομμενες
1 κουτι κρεμα γαλακτος
1 κουταλια βουτυρο
αλατι-πιπερι

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Bραζουμε τα μακαρονια με το αλατι και τα σουρώνουμε.
Στην κατσαρολα μας ριχνουμε το βουτυρο το μπεικον κρεμα γαλακτος και τα μανιτατια και τα σωταρουμε για 5'
Κατοπιν ριχνουμε τα μακαρονια με τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε συνεχως μεχρι να δεσει η σαλτσα μας.
Σερβιρουμε ζεστα και σε περιπτωση που θελουμε να ξαναζεστανουμε προσθετουμε 1 φλυτζανι γαλα και ανακατευουμε

Μακαρόνια με κιμά (NTR)



Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Νο 6 ή όποια προτιμάτε
4 κουταλιές βούτυρο
1/2 κιλό κιμά
1/2 φλυτζάνι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 φλυτζάνι κρασί
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1 κονσέρβα τοματάκι
1 κουταλιά πελτέ
1 ξυλαράκι κανέλλα
3 φλυτζάνια κεφαλοτύρι τριμμένο
αλάτι και πιπέρι

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ






Σε μία κατσαρόλα βάζετε νερό να βράσει
Μόλις βράσει ρίχνετε τα μακαρόνια
Αφήνετε να βράσουν σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτο
Βγάζετε από την κατσαρόλα τα μακαρόνια και τα στραγγίζετε
Στην κατσαρόλα βάζετε το βούτυρο να λιώσει μαζί με λίγο αλάτι
Τσιγαρίζετε τα μακαρόνια, αποσύρετε από τη φωτιά και τα σκεπάζετε
Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και τσιγαρίζετε το κρεμμύδι
Προσθέτετε τον κιμά και τσιγαρίζετε ανακατεύοντας με πηρούνι για να μην σβολιάσει
Προσθέτετε το σκόρδο, την κανέλλα
Αλατοπιπερώνετε
Σβήνετε με κρασί
Προσθέτετε τον μαϊντανό
Ρίχνετε την τομάτα και τον πελτέ και ανακατεύετε
Ψήνετε μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μέινει με τη σάλτσα του
Αφαιρείτε την κανέλλα
Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα
Στρώνετε τον κιμά πάνω από τα μακαρόνια
Πασπαλίζετε με τυρί

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

Κανελόνια µε κιµά, µελιτζάνα και σάλτσα γιαουρτιού(NTR)








Υλικά

* 16 κανελόνια
* 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
* 500 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος
* 1 ξερό κρεμμύδι
* 1 σκελίδα σκόρδο
* 400 γραμμ. ψιλοκομμένες ντομάτες φρέσκες

* 1 μελιτζάνα κομμένη
* 2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
* 1 αυγό
* 2 κ.σ. κεφαλοτύρι





* 400 γραμμ. ντομάτες ψιλοκομμένες φρέσκες

* 1 πρέζα ζάχαρη
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι



* 50 γραμμ. βούτυρο
* 50 γραμμ. αλεύρι
* 500 ml γάλα φρέσκο
* 200 γραμμ. (κεσέ) γιαούρτι στραγγιστό
* αλάτι
* πιπέρι
* 1/2 φλ. τσαγιού κεφαλοτύρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ



Βράζουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα ντομάτας για 5΄.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και ροδίζουμε τον κιμά για 5΄
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τη μελιτζάνα και τα αφήνουμε να μαλακώσουν για περίπου 5΄.
Προσθέτουμε την ντομάτα, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να πιει η σάλτσα όλα τα υγρά της.
Στο τέλος πασπαλίζουμε με το μαϊντανό, προσθέτουμε το αυγό και το τυρί και αφήνουμε λίγο να κρυώσει.

Για την μπεσαμέλ γιαουρτιού

Ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε το αλεύρι. Ψήνουμε για 2΄-3΄ και λίγο λίγο ρίχνουμε, πάντα ανακατεύοντας με σύρμα, το γάλα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε την κρέμα για λίγα λεπτά να δέσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κανελόνια με μικρό κουτάλι ή με το χέρι. Τα αδιάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι κοντά κοντά. Περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας και στη συνέχεια με την κρέμα. Πασπαλίζουμε με το τυρί και ψήνουμε για 35΄ στους 180οC , μέχρι να ροδίσει λίγο η επιφάνεια.