ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τα φύλλα
1 κιλό αλεύρι (8 κούπες του τσαγιού),
1 κιλό αλεύρι (8 κούπες του τσαγιού),
30 γρ. ελαιόλαδο (3 κουταλιές της σούπας),
5 γρ. αλάτι (3 κουταλάκια του γλυκού),
10 γρ. ξύδι (2,5 κουταλάκια του γλυκού),
600 γρ. νερό παγωμένο (3 κούπες του τσαγιού).
Υλικά για τη γέμιση
1 κιλό φέτα σκληρή τριμμένη,
6 αυγά,
230 γρ. γιαούρτι πρόβειο (1 κεσεδάκι),
40 γρ. γάλα (4 κουταλιές της σούπας),
μια πρέζα πιπέρι.
Εκτέλεση
Για τη ζύμη
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να γίνει λίγο ελαστική.
Την ξεκουράζουμε για 10λεπτα.
Κόβουμε τη ζύμη σε 10 κομμάτια και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για άλλα 20 λεπτα.
Ανοίγουμε τα κομμάτια σε φύλλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τοποθετούμε το μείγμα για περίπου 15’ στο ψυγείο και μετά το χρησιμοποιούμε. Λαδώνουμε καλά το ταψί και τοποθετούμε 5 φύλλα -αφού τα λαδώσουμε- κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να εξέχουν λίγο πάνω από το χείλος του ταψιού. Τοποθετούμε τη γέμιση. Παίρνουμε τα επόμενα 5 φύλλα -αφού πάλι τα λαδώσουμε- και καλύπτουμε με αυτά τη γέμιση, αφήνοντας και πάλι να εξέχουν λίγο.
Λαδώνουμε την επιφάνεια του πάνω φύλλου και τυλίγουμε όλα τα φύλλα μαζί. Βάζουμε την πίτα στο ψυγείο και την αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα.
Ψήνουμε στους 180 οC για 45 λεπτα.
Καλη Επιτυχια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου