Σελίδες

Σάββατο 7 Ιανουαρίου 2012

ΠΙΡΟΣΚΙ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΠΑΤΑΤA (NTR)



ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι SMART MIX - ΜΥΛΟΙ ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ
 (2 κούπες του τσαγιού)
 125 ml νερό (3/4 κούπας του τσαγιού)
 2 τεμ. πατάτες
 αλάτι, πιπέρι
 ηλιέλαιο για τηγάνισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ξεπλένουμε τις πατάτες, τις βράζουμε και τις καθαρίζουμε. Σε ένα μικρό μπολ τις σπάμε με ένα πιρούνι και τις αλατοπιπερώνουμε.
Σε βαθύ μπολ προσθέτουμε το αλεύρι και το νερό και ανακατεύουμε δημιουργώντας μία παχύρρευστη ζύμη.
 Ξεκουράζουμε τη ζύμη για 1 ώρα και στη συνέχεια την πλάθουμε ξανά.
 Κόβουμε τη ζύμη σε μικρά κομμάτια και τα ανοίγουμε με τις άκρες των δακτύλων μας.
Γεμίζουμε τα κομμάτια με πατάτα και κλείνουμε καλά πιέζοντας τις άκρες δίνοντας οβάλ σχήμα.
Βάζουμε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα πιροσκί μέχρι να ροδίσουν.
Με μία τρυπητή κουτάλα αφαιρούμε από τη θερμοκρασία τα πιροσκί και τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Λίγο πριν τα σερβίρουμε, ριχνουμε το αλατι.
Καλη Επιτυχια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου