1 κιλο Χοιρινό Κρέας
4 Πιπεριές Φλωρίνης
2 Κρεμμύδια ξερά
2 κουτ. σούπας Ντοματοπελτέ
1 ποτήρι ξηρό Κόκκινο Κρασί
1 ποτήρι Ελαιολαδο
Αλάτι, Πιπέρι, Ρίγανη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεπλένουμε το κρέας με άφθονο νερό, το στραγγίζουμε και το κόβουμε σε κομμάτια.
Το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι με ένα φλιτζάνι νερό και το αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά γυρνώντας το απ’ όλες τις πλευρές με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε έπειτα τις πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε κομμάτια, τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και ανακατεύουμε ελαφρώς να πάνε τα υλικά παντού. Για να μαλακώσει η πιπεριά και να δώσει τη γεύση της στο φαγητό είναι καλό να βαλουμε χωρίς λάδι με το κρεμμύδι και το κρέας.
Μετά από πέντε λεπτά προσθέτουμε και 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο μέσα στο τηγάνι.
Αν τα υγρά έχουν εξατμιστεί και η τηγανιά μας φαίνεται στεγνή μπορούμε να προσθέσουμε λίγο νερό 1/2 φλιτζάνι.
Ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει το κρέας και όταν ροδίσει ρίχνουμε το ποτήρι με το κρασί για να το σβήσουμε.
Προσθέτουμε τον ντοματοπελτέ και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το φαγητό από το μάτι και προσθέτουμε αλάτι 1 κουτ. γλυκού, πιπέρι μαύρο και πιπέρι κόκκινο ένα κουταλάκι του γλυκού και λίγη ρίγανη για άρωμα.
Καλη Ορεξη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου