Σελίδες

Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Γλυκό κουταλιού καρπούζι(NTR)






Υλικά


1 καρπούζι 3 κιλά
1 κιλό ζάχαρη
400 ml νερό
100 γρ. γλυκόζη
 1 κουταλιά της σούπας ασβέστη
 χυμός 1/2 λεμονιού
 2 βανίλιες σε σκόνη
  λίγα φύλλα αρμπαρόριζας


Εκτέλεση


Κόβουμε το καρπούζι σε φέτες και παίρνουμε μόνο τις φλούδες. 
Τις κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια, αφαιρούμε την πράσινη εξωτερική φλούδα και κρατάμε μόνο το άσπρο μέρος.
Ρίχνουμε τις φλούδες του καρπουζιού σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό και τις αφήνουμε να πάρουν μία βράση. 
Κατόπιν τις αποσύρουμε από τη φωτιά.
Διαλύουμε τον ασβέστη σε ένα ποτήρι με νερό, τον περνάμε από τουλμπάνι και το ρίχνουμε σε μια λεκανίτσα με νερό.
 Βάζουμε τις φλούδες του καρπουζιού, που πρέπει να τις σκεπάζει το ασβεστόνερο και τις αφήνουμε να μείνουν για περίπου 2 ώρες.
Τις ξεπλένουμε πολύ καλά με νερό αρκετές φορές και τις στραγγίζουμε. 
Βάζουμε στη φωτιά μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και το νερό και όταν αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε τις φλούδες του καρπουζιού και τις βράζουμε για 20 λεπτά.
Την επόμενη μέρα ξαναβάζουμε το καρπούζι στη φωτιά μαζί με τη γλυκόζη, το χυμό του λεμονιού, και την αρμπαρόριζα. 
Βράζουμε το γλυκό για 20 λεπτά και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Τελειώνουμε τη διαδικασία της ετοιμασίας του γλυκού την επόμενη μέρα βράζοντας το πάλι, μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Όταν δέσει το γλυκό και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
 Τοποθετούμε το ζεστό γλυκό σε ζεστά αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε.
Τα αφήνουμε σε αυτή τη θέση, μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Συμβουλή:
Αν δεν προτιμάμε τη γλυκόζη, την αντικαθιστούμε με ίση ποσότητα ζάχαρης και χυμό ενός λεμονιού
Καλη Επιτυχια....

Ποιος εφεύρε το παγωτό;(NTR)
















Ο πρόγονος του παγωτού δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στην Κίνα, γύρω στο 2000 π.Χ. Παρασκευαζόταν από ελαφρώς βρασμένο ρύζι, μυρωδικά και γάλα, τα οποία τοποθετούνταν στο χιόνι για να πήξουν. 

Αργότερα παρασκευάστηκαν γλυκά με βάση παγωμένους χυμούς φρούτων, με ή χωρίς γάλα, και κατά το 13ο αιώνα μπορούσε να τα αγοράσει κάποιος εύκολα στους δρόμους του Πεκίνου. 

Το 14ο αιώνα έκαναν την εμφάνισή τους στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στην Ιταλία, παγωμένα φρούτα και γάλα, τα οποία έφερε ο Μάρκο Πόλο. 

Το 16ο αιώνα υπήρχαν αποθήκες γεμάτες χιόνι για το πάγωμα των σερμπετιών στο σαράι του σουλτάνου της Κωνσταντινούπολης. Το 1533, όταν η Κατερίνα των Μεδίκων παντρεύτηκε τον Ερρίκο Β' της Γαλλίας, έφερε στη νέα της πατρίδα ένα παγωμένο επιδόρπιο από γλυκιά κρέμα, η οποία έμοιαζε πολύ με το σημερινό παγωτό. 



Η τιμή του ήταν αστρονομική, αφού δεν ήταν καθόλου εύκολο να διατηρηθεί ο πάγος το κατακαλόκαιρο.
Το παγωτό λοιπόν ήταν αποκλειστικό προνόμιο των πλουσίων. 

Όμως γύρω στα 1560 ένας Ισπανός γιατρός που ζούσε στη Ρώμη, ο Μπλάσιους Βιλαφράνκα, ανακάλυψε ότι προσθέτοντας νιτρική ποτάσα στο χιόνι και στον πάγο μπορούσε να καταψύξει οτιδήποτε πολύ πιο γρήγορα. 

Αυτή η εφεύρεση έδωσε μεγάλη ώθηση στην παραγωγή παγωτού. Κατά το 19ο αιώνα το παγωτό διαδόθηκε στην Αγγλία και στην Αμερική χάρη στους Ιταλούς μετανάστες που το πωλούσαν στους δρόμους. Οι παγωτατζήδες ονομάστηκαν "χόκι-πόκι", παράφραση του "Ecco un poco", που σημαίνει "ορίστε λιγάκι".




Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ(NTR)




Υλικά



3 γιαούρτια light των 200γρ.

3 λεμόνια

1 γάλα ζαχαρούχο

1 κουτί μπισκότα (αρεσκειας σας)




Εκτέλεση


 Ανακατεύετε σε ένα μπολ τα γιαούρτια, το χυμό, το ξύσμα από τα λεμόνια και το γάλα.

 Το τοποθετείτε στο ψυγείο για μισή ώρα περίπου.

Το σερβίρετε πασπαλίζοντας το με τριμμένα μπισκότα η σοκολατα η φρουτα (ροδακινα,κερασι,φραουλες,ακτινιδιο,βυσσινο)της αρεσκειας σας.






ΣΟΡΜΠΕ ΛΕΜΟΝΙ(NTR)







Υλικά



10  κλαδάκια φρέσκο δυόσμο

4  κουταλάκια του γλυκού φύλλα δυόσμου, ψιλοκομμένα

3  κλαδάκια θυμάρι

3  φλιτζάνια ζάχαρη

3  φλιτζάνια χυμό λεμονιού

1  κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού







Εκτέλεση


Σε ένα μπολ ανακατεύουμε ένα φλιτζάνι νερό και ένα φλιτζάνι ζάχαρη.



Μοιράζουμε το μίγμα σε τρεις μικρές κατσαρόλες.



Στην πρώτη κατσαρόλα αφήνουμε σκέτο το μίγμα ζάχαρης-νερού.



Στην δεύτερη προσθέτουμε στο μίγμα τα κλαδάκια δυόσμου.



Στην τρίτη κατσαρόλα προσθέτουμε τα κλωναράκια θυμαριού.



Τις βάζουμε και τις τρεις κατσαρόλες στη φωτιά να πάρουν μία βράση. Τις κατεβάζουμε από τη φωτιά, και τις αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά.
 Τοποθετούμε το κάθε μείγμα σε ένα ξεχωριστό μπολ και αφαιρούμε το δυόσμο και το θυμάρι.
 Ρίχνουμε 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού στο καθένα και τα αφήνουμε να κρυώσουν .



Χρησιμοποιούμε έναν παρασκευαστή παγωτού ακολουθώντας τις οδηγίες για παρασκευή σορμπέ.
Ξεκινάμε από το σκέτο μίγμα, συνεχίζουμε με το μίγμα με το δυόσμο και τελειώνουμε με το μίγμα με το θυμάρι.
 Όταν το σορμπέ
δυόσμου πήξει, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φύλλα δυόσμου.



Όταν το σκέτο σορμπέ πήξει, προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού.



Τοποθετούμε τα σορμπέ σε αεροστεγή δοχεία, και τα καλύπτουμε με διαφανή μεμβράνη.
 Προσέχουμε ώστε η μεμβράνη να ακουμπάει ακριβώς στην επιφάνεια του σορμπέ.
Βάζουμε τα σορμπέ στην κατάψυξη ώσπου να παγώσουν καλά, για τουλάχιστον μια  ώρα.
Τα σερβίρουμε σε ωραία μπολάκια παγωτού ή ποτήρια, στολίζοντας με φύλλα δυόσμου ή ξύσμα λεμονιού.
Καλη Επιτυχια

Γρανιτα Σοκολατας (NTR)
















ΥΛΙΚΑ




400γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

650γρ. νερό

100γρ. ζάχαρη

30γρ. μέλι







ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη μαζί με το μέλι και το νερό. (Να γινει σιροπι)
Αφού πάρει βράσει το σιρόπι το αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ.


Ομογενοποιούμε πολύ καλά την σοκολάτα με το σιρόπι και αδειάζουμε σ' ένα μεταλλικό σκεύος.

Βάζουμε την γρανίτα μας στην κατάψυξη για 4 ώρες τουλάχιστον. 

Το σερβίρουμε σε  ποτήρια...

ΠΑΓΩΤΟ ΧΑΛΒΑΣ της ΓΙΑΓΙΑΣ ~5~(NTR)






Υλικά



1 κουτί φυτική σαντιγι (Ermol)

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα

1 κουτί ταχίνι (ολικής άλεσης)

1 κοταλια  σουπας. γεμάτη μέλι

2 κουτιά εβαπορέ γάλα παγωμένο

καβουρδισμένα ασπρισμένα αμύγδαλα 



Εκτέλεση

Σε μπολ χτυπάμε τη σαντιγι να  γινει αφρατη  ωραία και μετά συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το ζαχαρούχο γαλα, ύστερα το ταχίνι και το μέλι και συνεχίζουμε το χτύπημα για 5 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ωραίο, αφράτο μείγμα.

Μετά σε χαμηλή ταχύτητα προσθέτουμε τα δύο κουτιά εβαπορέ γάλα.

Κλείνουμε το μπολ, το αφήνουμε για 2 ώρες στην κατάψυξη, μετά το βγάζουμε και το ξαναχτυπάμε και τότε προσθέτουμε και τα αμύγδαλα.

Τοποθετούμε παλι  το μπολ στην κατάψυξη και ξαναβγάζουμε μετά από δυο ωρες.

Κάνουμε το ίδιο για 2-3 φορές για να είναι το παγωτό μας αφράτο και χωρίς κρυστάλλους.

Σερβίρουμε και περιχύνουμε με μελι  από πάνω, και ασπρισμενα χονδροκομμενα αμυγδαλα !!!!
Καλη Επιτυχια



ΠΑΓΩΤΟ ΔΙΑΙΤΑΣ(NTR)





Πολύ εύκολο, με 0% λιπαρά, ιδανικό γι’ αυτούς που κάνουν δίαιτα αλλά το καλοκαίρι δεν μπορούν χωρίς παγωτό! Χωρίς αυγά, χωρίς κρέμα γάλακτος, χωρίς ούτε καν ζάχαρη!




ΥΛΙΚΑ
2 – 3 αρκετά ώριμες μπανάνες
λίγο κρύο γάλα ή νερό (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Ξεφλουδίστε και κόψτε σε ροδέλες τις μπανάνες.
Βάλτε τις σε ένα σκεύος στην κατάψυξη για περίπου 4 ώρες.
Όταν έχουν παγώσει αρκετά (έχουν σκληρύνει αλλά να μην είναι και πέτρες) βγάλτε τις απ’ την κατάψυξη και αλέστε τις στο μπλέντερ.
Αν δεν έχετε υπομονή να περιμένετε να αλεστούν μόνες τους, προσθέστε λίγο κρύο νερό ή γαλά για να διευκολύνετε τη διαδικασία.
 Ποιός περίμενε ότι μόνο ώριμες μπανάνες αρκούν για υπέροχο παγωτό μπανάνα;; Απολαύστε παγωτό χωρίς καθόλου τύψεις, σαν να τρώτε φρούτο!
Tips
Αν θέλετε σερβίρετε με κομματάκια σοκολάτας, σπασμένα καρύδια κλπ. για μεγαλύτερη απόλαυση! Γινεται υπεροχο και με φρουτα αρεσκειας σας.
Καλη Επιτυχια!!!

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

ΠΑΓΩΤΟ ΜΕ ΒΑΤΟΜΟΥΡΑ(NTR)





Υλικά

3-4 φλιτζάνια βατόμουρα (φρέσκα ή καταψυγμένα)

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

1 φλιτζάνι ζάχαρη

2 λοβοί

κάρδαμου θρυμματισμένοι

1/4 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

2 φλιτζάνια ολόπαχο γιαούρτι

2 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% περιεκτικότητα σε λιπαρά

2 κουταλιές της σούπας κονιάκ



Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάλτε τα βατόμουρα, το ξύσμα λεμονιού, το θρυμματισμένο κάρδαμο, την κανέλα και τη ζάχαρη.

Σιγοβράστε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα βοηθώντας τα βατόμουρα να λιώσουν και να απελευθερωθούν οι χυμοί τους. για να τον βοηθούν να ξεπεράσει τα μούρα και να απελευθερώσουν το χυμό τους.


 Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά και μετά περάστε το από κόσκινο φροντίζοντας με το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή μια λαστιχένια σπάτουλα να πιέζετε τα βατόμουρα πάνω του.



 Ανακατέψτε το καθαρό σιρόπι βατόμουρων που έχετε τώρα σε ένα μπολ με την κρέμα γάλακτος και το γιαούρτι.

Καλύψτε το μπολ με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για αρκετές ώρες.



 Προσθέστε το κονιάκ και αμέσως ρίξτε το μείγμα στην παγωτομηχανή σας παρασκευάζοντας παγωτό σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.


Απολαύστε το παγωτό σας μαλακό ή παγώστε το στην κατάψυξη για αρκετές ώρες.
Καλη Επιτυχια!!!!!




ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ(NTR)





Θέλετε να αποκτήσετε λαμπερή επιδερμίδα, να μαυρίσετε ομοιόμορφα και να καταπολεμήσετε την κυτταρίτιδα, αλλά χωρίς να ξοδέψετε πολλά χρήματα σε πανάκριβες κρέμες περιποίησης της επιδερμίδας σας; Σας προτείνουμε λοιπόν να φτιάξετε φυσικές κρέμες με αγνά υλικά που σίγουρα έχετε σπίτι σας.
Δείτε πως θα φτιάξετε μόνοι/ες σας:
Κρέμα καταπολέμησης της κυτταρίτιδας, κρέμα ανάπλασης και ανανέωσης της επιδερμίδας, λάδι μαυρίσματος και μια κρέμα για πίλινγκ. Και αν νομίζετε ότι οι κρέμες αυτές δεν είναι τόσο αποτελεσματικές επειδή περιέχουν απλά και φυσικά υλικά, δεν έχετε παρά να τις δοκιμάσετε και θα διαπιστώσετε ότι κάνετε λάθος.
Κάποια αιθέρια έλαια μπορεί να σας φανούν λίγο ακριβά, όμως χρειάζεστε μόνο μερικές σταγόνες, επομένως με ένα μπουκαλάκι που θα αγοράσετε θα μπορέσετε να φτιάξετε πολλά καλλυντικά. Για ακόμη μεγαλύτερη οικονομία βέβαια μπορείτε να αγοράσετε τα αιθέρια με τις φίλες σας για να μοιραστείτε το ποσό και να φτιάξετε τις κρέμες σας για όλη τη χρονιά.

Αντηλιακό λάδι
50 ml λάδι καρύδας
20 ml  καροτέλαιο
30ml  σησαμέλαιο
20 σταγόνες  νερολί
20 σταγόνες περγαμόντο
5  σταγόνες λεβάντα
3ml φυτικό αντηλιακό με δείκτη προστασίας  15

Πίλινγκ σώματος
2 κουταλιές της  σούπας αλάτι η σιμιγδάλι χονδρό
50 ml  αμυγδαλέλαιο
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
λίγο ανθόνερο
Κρέμα κατά της κυτταρίτιδας
2 κουταλιές  σούπας  καφέ
20 ml  λάδι νιζέλ (λάδι μαύρου  κύμινου) η σησαμέλαιο
5  σταγόνες δεντρολίβανο
5 σταγόνες  λουΐζα
5 σταγόνες  άρκευθο

Κρέμα για ξηροδερμία – ανάπλαση
50 γρ  βούτυρο καριτέ
10 ml λαδι τζοτζόμπα
5 σταγόνες σάνδαλο
5 σταγόνες νερολί
5 σταγόνες λεβάντα

*Τα αιθέρια έλαια και τα υπόλοιπα υλικά θα τα βρείτε σε μεγάλα φαρμακεία και σε εξειδικευμένα καταστήματα με βότανα και αιθέρια έλαια ή και σε καταστήματα καλλυντικών
*Προσοχή, επειδή τα αιθέρια έλαια είναι πολύ ισχυρά δεν πρέπει να τα χρησιμοποιείτε σε μικρά παιδιά.
*Μην υπερβαίνετε τις ποσότητες των ελαίων
Σας τσίμπησε κάποιο έντομο; Πάθατε έγκαυμα από τον ήλιο; Βγάλατε μύκητες από την παραλία; Μην ανησυχείτε υπάρχουν φυσικές και πολύ αποτελεσματικές λύσεις για να αντιμετωπίσετε αυτά τα απρόοπτα και μάλιστα με θεραπευτικές συνταγές με αιθέρια έλαια από τα… χεράκια σας.
πώς να φτιάξουμε κρέμες, αλοιφές και λαδάκια για τα τσιμπήματα, τον πονοκέφαλο, το ηλιακό έγκαυμα, τους μώλωπες ή τα χτυπήματα, αλλά και για τους μύκητες…..
Παρακάτω σας γράφουμε την λίστα με τα υλικά για να την τυπώσετε και να φτιάξετε τα φυσικά σκευάσματα που σας προτείνουμε.
Ακόμη, πώς να κάνουμε μασάζ για τον πονοκέφαλο με έλαια, αλλά και χρήσιμα tips για να ανακουφιστούμε με φυσικούς τρόπους από συχνά μικροπροβλήματα υγείας της εποχής.  
Εξοπλίστε λοιπόν το φαρμακείο σας με 100% φυσικά και αποτελεσματικά προϊόντα και θεραπευτείτε με τη δύναμη της φύσης.




ΤΑ ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ

Κρέμα  ή λάδι για τσιμπήματα

50 γρ κρεμα αλόης η καλέντουλας
50 ml λάδι καλέντουλας
5  σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
5 σταγόνες αιθέριο έλαιο τσαγιόδενδρο

Κρέμα για το ηλιακό έγκαυμα

30 γρ βούτυρο καριτέ  η κρέμα αλόης
5  σταγόνες    αιθέριο έλαιο λεβάντας
5  σταγόνες γερμανικό χαμομήλι

Λάδι για τους μύκητες

30- 50 ml λάδι νιζέλ (μαύρο κύμινο )
10 σταγόνες τσαγιόδενδρο
5   σταγόνες λεβάντα
5  σταγόνες θυμάρι

Λάδι για τον πονοκέφαλο και τις – ημικρανίες

5ml   λάδι
2  σταγόνες  μέντα ή
2  σταγόνες  λεβάντα και
2  σταγόνες  μαντζουράνα

Κρέμα για τους μώλωπες

50 γρ κρέμα  άρνικας
5 - 10 ml βαλσαμόλαδο
5  σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ (NTR)


~~~~Ψωμί-Ψωμακι Ολικης~~~~




ΥΛΙΚΑ

5 κούπες αλεύρι ολ. άλεσης
30 γρ. νωπή μαγιά ή 10 γρ. ξηρή μαγιά
2,5 κούπες χλιαρό νερό
2 κ.γ αλάτι
1 κ.γ ζάχαρη

2 κ.σ σουσάμι

1/3 κούπας λαδι



Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, τη μαγιά και το νερό στο οποίο έχουμε λιώσει το αλάτι, ρίχνουμε το λάδι και ζυμώνουμε ώσπου να έχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.
  Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  Ζυμώνουμε πάλι πλάθουμε φρατζόλες ή καρβελάκια στο μέγεθος που μας αρέσει.
  Σκεπάζουμε καλά σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστούν σε μέγεθος ή μεχρι να αρχίζουν να "σκάνε".
  Ψεκάζουμε την επιφάνειά τους με λίγο νερό και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 50 λεπτα περίπου.
Καλη Επιτυχια