Σελίδες

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑΡΤΑ με ΜΠΑΝΑΝΕΣ(NTR)







ΥΛΙΚΑ

 5-6 Μπανανες
1 κουτι ζαχαρουχο Βλαχας
1 κουτι κρεμα γαλακτος
1 λεμονι(χυμο)
1 βανιλια (σκονη)
λιγες ξανθες σταφιδες

Ζύμη της τάρτας

2 φλιτζάνες αλεύρι,
100 γραμμάρια βούτυρο,
 1 αυγό,
λιγο αλάτι
 3  κουταλιές ζάχαρη


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Την ζύμωσα και την έστρωσα στην φόρμα αφήνοντας την λίγο να ξεκουραστεί.

Στο διάστημα αυτό, έλιωσα τις μπανάνες με πιρούνι, τις πασπαλισα με τον χυμό ενός λεμονιού για να μην μαυρίσουν και ανακάτεψα μαζί τους μία μικρή κρέμα γάλακτος, και ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα

και τελος λίγη βανίλια σκόνη.
 Πρόσθεσα και μερικές σταφίδες ξανθές.
Έψησα την ζύμη για 5-6 λεπτα, την ξεφούρνισα την τρύπησα μ’ ένα πιρούνι όπου είχε φουσκώσει και έστρωσα την γέμιση μπανάνας.
Την έψησα για 20 λεπτά περίπου στους 190, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να στερεωποιηθεί το μείγμα.
Οταν ειναι ετοιμη, την άφησα λίγο να κρυώσει και πασπάλισα με σκόνη κακάου.
Κοβεις τις μπανανες και διακοσμεις την ταρτα σου.
Μπορειτε να τοποθετησετε οποιο φρουτο σας αρεσει...
Και θα εχετε ενα γλυκο ευκολο και απλο....
Καλη Επιτυχια

Τάρτα Λαχανικών με Ανθότυρο, Φέτα και Αλευρι Σίκαλης(NTR)




ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη τάρτας με αλευρι σίκαλης και γιαούρτι

80 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
180 γρ. αλευρι σίκαλης
130 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κουταλάκι αλάτι
80 γρ. βούτυρο

Βάλτε ολα τα υλικά στο μπλέντερ και ζυμώστε τα μέχρι να επιτύχετε μια ομοιογενής ζύμη. 
Τυλίξτε την με μεβράνη και βάλτε τη στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. 
Σε αυτό το διάστημα μπορείτε να ψήσετε τα λαχανικά.
Ανοίξτε σε αλευρωμένο πάγκο τη ζύμη σε φύλλο και αλείψτε με αυτή μια βουτυρωμένη ταρτιέρα . 
Τρυπήστε το πάτο πολλές φορές με ένα πιρούνι και ψήστε τη στους 180 βαθμους  για περιπου 15 λεπτά.

Για τη γέμιση

1 κολοκυθάκι κομμένο σε φέτες 1/2 εκκ.
1 μελιτζάνα σε φέτες 1/2 εκκ.
1 χούφτα ντοματάκια
1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
1 κίτρινη πιπερια σε λωρίδες\
μερικά φύλλα βασιλικού
μερικά φύλλα από θυμάρι
λίγη ρίγανη
αλάτι πιπέρι
4 αυγά
150 γρ. τυρί φέτα
150 γρ. ανθότυρο
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα των λαχανικών

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Απλώστε τα λαχανικά (εκτός από τις ντομάτες) σε μια λαμαρίνα καλυμένη με λαδόκολα, αλατοπιπερώστε τα ελαφρά και αλείψτε με λίγο ελαιόλαδο. 
Ψήστε τα στους 180 βαθμούς για περιπου 15 λεπτά. 
Βγάλτε τα και μοιράστε τα στην ψημένη τάρτα. 
Σε ένα μπολ τρίψτε τη φετα και αναμείξτε τη με το ανθότυρο και τα αυγά. Ανακατώστε καλά, αλατοπιπερώστε, προσθέστε το βασιλικό χοντροκομμένο και το θυμάρι με τη ρίγανη και περιχύετε με αυτό τα λαχανικά. 
Ψήστε τη για περίπου 30 λεπτά. 
Σερβίρετε τη χλιαρή ή και κρύα, σκέτη ή και με τη συνοδεία κάποιας σαλάτας. Φάτε τη χωρίς ιδιαίτερες τύψεις.
Καλη Επιτυχια και καλη σας Ορεξη...

Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~16~(NTR)










ΥΛΙΚΑ

1 κοκκινη φαρίνα
1 κεσεδάκι γιαουρτι
2 αυγά
τριμμένο κίτρινο μακαλό τυρί
8 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
Ηλιέλαιο όσο είναι το κεσεδάκι γιαουτριού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε λεκανίτσα.
Πλάθουμε  τα τυροπιτάκια μας.
Τοποθετουμε ενα κουταλι σουπας γεμιση σε καθε τυροπιτακι(τυρι,μπεικον,αυγα)

 Και κλεινουμε τις ακρες μ ενα πηρουνι για να μην ανοιξουν.
Τοποθετουμε στο ταψι μας και
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20' 


{Αν θελουμε

Μπορουμε να τα τηγανισουμε }

Καλή επιτυχία!

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΜΕ ΑΝΘΟΤΥΡΟ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΜΟΥ ~11~(NTR)





ΥΛΙΚΑ

4 αυγα
4 κουταλιες της σουπας βουτυρο
1 ½ κιλο τυρι (ανθοτυρο)
λιγο αλατι
½ κιλο σιμιγδαλι 3 Νουμερο



ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ


Ανακατευουμε αυγα,σιμιγδαλι,βουτυρο και αλατι όλα μαζι 
Τελος ριχνουμε το ανθοτυρο τριμμενο καλα και ανακατευουμε καλα.
Εχουμε τοποθευησει  λαδοχαρτο στο ταψι και τοποθετουμε το μειγμα, που εχουμε ετοιμασει σαν κεφτεδακια στρογγυλα.
Ψηνουμε στους 200 βαθμους.
Καλη Επιτυχια

Καρυδάκια (NTR)






 ΥΛΙΚΑ

6 Αυγά
6 ποτήρια καρύδια
3 ποτήρια φρυγανιά τριμμένη
1 κουταλάκι μπέικιν-πάουντερ
2 1/2 ποτήρια ζάχαρη
2 βανίλιες
λίγο ξύσμα λεμονιού
λίγη κανέλα


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε καλά τα αυγά με τη ζάχαρη μέχρι να φουσκώσει το μείγμα.
 Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το μπέικιν-πάουντερ, τις βανίλιες και το λεμόνι. 
Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τα αυγά και τη ζάχαρη. 
Προσθέτουμε λίγη κανέλλα. 
Πλάθουμε το μείγμα στο σχήμα που θέλουμε και το τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί. 
Ψήνουμε την καρυδάτα στους 180  βαθμούς κελσίου.
Καλη Επιτυχια

ΡΥΖΟΓΑΛΟ -2- (NTR)




Υλικά

1½   λίτρο γάλα φρέσκο
1       κούπα ρύζι Καρολίνα
1       φακελάκι πουτίγκα με γεύση βανίλια σε σκόνη
8       κουταλιες σουπας ζάχαρη
1       κουταλακι του γλυκου αλάτι


Εκτέλεση

Βράζουμε δύο κούπες νερό με μία κούπα ρύζι σε μία κατσαρόλα προσθέτοντας μία κουταλιά του γλυκού αλάτι και δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη. 
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε 200ml γάλα με το περιεχόμενο από το φακελάκι πουτίγκας με γεύση βανίλια σε σκόνη. 
Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε το υπόλοιπο γάλα και όταν αρχίσει να φουσκώνει προσθέτουμε το μείγμα με τα 200ml γάλα. 
Δεν προσθέτουμε ζάχαρη για να μην κολλήσει το γάλα.
Δοκιμάζουμε το ρύζι να δουμε αν εχει γινει, προσθέτουμε το γάλα ανακατεύοντας συνεχώς. 

Προσθέτουμε έξι κουταλιές της σούπας ζάχαρη και μόλις αρχίσει να δένει κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε σε μπολάκια και εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με κανέλα.

Καλη Επιτυχια.

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΡΟΚΕΤΕΣ με ΑΜΥΓΔΑΛΑ(NTR)










ΥΛΙΚΑ

700 γρ ρεγκάτο
3  ασπράδια
80 γρ. αλευρι φαριν απ
μοσχοκάρυδο
1 αυγο για πανάρισμα
100 γρ αμυγδαλα ασπρισμενα και χονδροτριμμενα
Ηλιελαιο για τηγανισμα

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί, εκτός απο το αμύγδαλο και το ολόκληρο αυγό, πλάθουμε σε ο,τι σχήμα θέλουμε(εγω τα πλαθω μπαλακια στρογγυλα) και τα βάζουμε στη κατάψυξη για μισή ωρα.
     Πανάρουμε, με αλεύρι μετα αυγό μετα αμύγδαλα και τηγανίζουμε.
     Οταν  παρουν ενα χρυσο χρωμα ειναι ετοιμα.

     Καλη Επιτυχια