ΥΛΙΚΑ
1 κιλό πατάτες
1 αυγό και 2 κροκάδια, ελαφρά χτυπημένα
3/4 κούπας τριμμένο κεφαλοτύρι γλυκό
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά λιωμένο κρεμμύδι
φρυγανιά τριμμένη ή αλεύρι
λάδι, για το τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλύντε καλά τις πατάτες και βράστε τες μαζί με το φλούδι. Ξεφλουδίστε τες όσο είναι ζεστές ακόμη και περάστε τες από μηχανή του πουρέ ή στο μπλέντερ, να γίνουν πουρές. Ανακατέψτε τον πουρέ με το αυγό και τα κροκάδια, το κεφαλοτύρι, το μαϊντανό, το κρεμμύδι, αλάτι και πιπέρι. Αφήστε το μίγμα στο ψυγείο 1-2 ώρες, να σφίξει. Πλάστε με αυτό κεφτέδες, τυλίξτε τους σε φρυγανιά ή αλεύρι και τηγανίστε τους σε μπόλικο καυτό λάδι, να ροδίσουν καλά.
Καλή επιτυχία .
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου