Υλικα
Ελαιόλαδο, 1-2
κουταλ. της σούπας
Νισεστέ, 1
ποτήρι
Ζάχαρη άσπρη,
2 ποτήρια, ή και 1½
Νερό, 3 ¾
ποτήρια
Αμύγδαλα, ½
ποτήρι, καβουρντισμένα ή σταφίδες (προαιρετικά)
Κανέλα, για το
πασπάλισμα
Εκτελεση
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και όταν κάψει προσθέτουμε το μείγμα που ετοιμάσαμε.
Ανακατεύουμε συνεχώς με ξύλινη κουτάλα να μην κολλήσει.
Όταν αρχίσει να πήζει το μείγμα, ρίχνουμε 3/4 ποτηριού νερό στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε γρήγορα, και αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Στο σημείο αυτό, προσθέτουμε τα αμύγδαλα ή τις σταφίδες και, στη συνέχεια, αδειάζουμε το γλυκό σε μία φόρμα ή και σε ταψι.
Τέλος, πασπαλίζουμε με κανέλα και ζαχαρη και τοποθετουμε στο φουρνο εως γινει μια καραμελα η επιφανεια του ταψιου η της φορμας...
Καλη Επιτυχια.
Να τον φτιαξετε...ειναι τελειος!!!!!!
ΑπάντησηΔιαγραφή