ΥΛΙΚΑ
250 γρ ροδάκινα |
70 γρ. ζάχαρη |
5 γρ. ποτό |
14 γρ. φύλλα ζελατίνης |
200 γρ. σαντιγί ζωική (μισοχτυπημένη) |
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ξεφλουδίζετε τα φρούτα, τα πολτοποιείτε και τα βάζετε με την ζάχαρη να βρασουν. Έχετε βάλει ήδη σε κρύο νερό τις ζελατίνες για να μαλακώσουν και αφού έχει ζεσταθεί το μίγμα του φρούτου το αφαιρείτε από την εστία και προσθέτετε στραγγισμένες καλά τις ζελατίνες. Ανακατεύετε και περιμένετε να κατέβει η θερμοκρασία ώστε το μίγμα να είναι χλιαρό. Σ' αυτό το σημείο προσθέτετε το ποτό ανακατεύετε απαλά το μίγμα του φρούτου με το γιαούρτι και τέλος αναμειγνύετε απαλά με την σαντιγί. Το σερβίρετε άμεσα σε φόρμες της αρεσκείας σας και τ’ αφήνετε στο ψυγείο να πήξουν 2 με 3 ώρες. Όταν κρυώσει το γλυκό αναποδογυρίζετε τη φόρμα και σερβίρετε. Μπορείτε αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε και κάποιο άλλο φρέσκο φρούτο όπως νεκταρινια,φραουλες, κεράσια ,βατομουρα. |
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου