Υλικα
2 φύλλα σφολιάτας
250 γρ ζαμπον
250 γρ τυρι κίτρινο της αρεσκείας μας
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 αυγά
4 κ.σουπας γάλα
6 φετες μπεικον
1 αυγό αραιωμένο με λίγο νερό για το άλλειμα της σφολιάτας
2 φύλλα σφολιάτας
250 γρ ζαμπον
250 γρ τυρι κίτρινο της αρεσκείας μας
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές ροδέλες
1 αυγά
4 κ.σουπας γάλα
6 φετες μπεικον
1 αυγό αραιωμένο με λίγο νερό για το άλλειμα της σφολιάτας
Εκτελεση
Ανοίγουμε το ένα φύλλο σφολιάτας πάνω σε λαδόκολλα στο ταψί μας και ετοιμάζουμε το μίγμα για τη γέμιση.
Κόβουμε τα
αλλαντικά και το τυρί σε κύβους και τα βάζουμε στη σφολιάτα μας. Προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες κι από πάνω το μπέικον και ρίχνουμε μέσα χτυπημένα το αυγό με το γάλα.
Με ένα μαχαίρι κόβουμε τις άκρες από τη σφολιάτα και διπλώνουμε ώστε να αγκαλιάζουν τη γέμιση.
Κόβουμε τη σφολιάτα και από τις δύο πλευρές σε λωρίδες και τις πλέκουμε πάνω από τη γέμισή μας.(Σαν τα τσουρεκια πλεξιδα)
Αλείφουμε με το αυγό που κρατήσαμε για το άλλειμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 35 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.
Καλη Επιτυχια...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου