Υλικα
50 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
50 γρ. χυμός πορτοκαλιού
100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα στο μπλεντερ μέχρι να γίνουν σκόνη
80 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. κορν φλάουρ
ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτελεση
Λιώνουμε
την κουβερτούρα με το χυμό σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων. Ανακατεύουμε
σε ένα μπολ τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη ζάχαρη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα.
Προσθέτουμε το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά.
Καλύπτουμε
το ταψι του φούρνου με λαδόκολλα.
Με ένα κουτάλι παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και με ένα άλλο τις σπρώχνουμε στο ταψι μας.
Σχηματίζουμε έτσι σειρές από μπισκότα.
Επειδή απλώνουν αρκετά, αφήνουμε χώρο ανάμεσά τους.
.... Για να μην απλώσουν, μπορούμε να τα βάλουμε σε φόρμες σιλικόνης....
Με ένα κουτάλι παίρνουμε δόσεις από το μείγμα και με ένα άλλο τις σπρώχνουμε στο ταψι μας.
Σχηματίζουμε έτσι σειρές από μπισκότα.
Επειδή απλώνουν αρκετά, αφήνουμε χώρο ανάμεσά τους.
.... Για να μην απλώσουν, μπορούμε να τα βάλουμε σε φόρμες σιλικόνης....
Προθερμαίνουμε
το φούρνο στους 180° C και ψήνουμε τα μπισκότα για 12 λεπτά. Αφήνουμε να
κρυώσουν μερικές ώρες, ώστε να μαλακώσουν στο εσωτερικό τους.
TIPS
Φτιάχνουμε μπεν μαρί στερεώνοντας ένα ανοιξείδωτο
μπολ σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Το μπολ δεν πρέπει να ακουμπάει
στο νερό. Ρίχνουμε τα υλικά στο μπολ και τα αφήνουμε να λιώσουν με την επίδραση
του ατμού, προσέχοντας να μην πέσουν μέσα σταγόνες. Αν θέλουμε να τα λιώσουμε
σε φούρνο μικροκυμάτων, τα βάζουμε σε δοχείο κατάλληλο για μικροκύματα και
ρυθμίζουμε το φούρνο στα 600W. Mετά από λίγα δευτερόλεπτα, βγάζουμε και
ανακατεύουμε, για να ελέγξουμε αν έχουν λιώσει. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να
λιώσουν.Καλη Επιτυχια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου