Υλικα
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1 κεσεδάκι γιαούρτι
4 αυγά
1 ποτήρι καλαμποκέλαιο
¾ φλυτζάνι ζάχαρη
1 βανίλια
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Σιροπι
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
2 φλούδες πορτοκαλιού
Βάζουμε τα υλικά να βράσουν.
Εκτελεση
2 ποτήρια ζάχαρη
2 φλούδες πορτοκαλιού
Βάζουμε τα υλικά να βράσουν.
Εκτελεση
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ, προσθέτουμε το γιαούρτι και μετά τα υπόλοιπα υλικά.
Το φύλλο το κόβουμε πρώτα σε λωρίδες και μετά μικρά κομματάκια
και το ρίχνουμε μέσα στα υλικά και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμους
Ρίχνουμε το μίγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμους
για 1 ώρα περιπου.
Μόλις βγάλουμε το γλύκο μας από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει και το
περιχύνουμε με το σιρόπι που είναι ζεστό.
Δεν έχω φτιάξει ακόμα πίτα με το φύλλο κομματάκια μέσα! Όμως η πορτοκαλόπιτα μ' αρέσει, θα τη δοκιμάσω κι έτσι όπως λες! 'Εχεις δίκιο, φαίνεται πανεύκολη! Όταν κρυώσει η πίτα να την κόψω πρώτα και μετά να τη σιροπιάσω ή έτσι όπως είναι ολόκληρη; Θα βάλω στο τέλος σε κάνα δυό κομμάτια και σκόνη κανελίτσας που μου αρέσει για να δω πώς είναι. :)
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολλά φιλιά Νίκη μου! Καλό βράδυ και καλή ξεκούραση!
Ολοκληρη θα την σιροπαρεις και μετα θα ριξεις και κανελλα που σου αρεσει!!!ειναι θαυμα!!!!δοκιμασε και τα πανευκολα μπισκοτα σοκολατας...κολαση!!!φιλακια καλο Σαβ/κο ...με αφθονες Γευσεις....Γευσου...Γευσεις!!!!!να περασεις υπεροχα.....
Διαγραφή