Υλικα
250γρ βούτυρο
2 φλ.
τσαγιού ζάχαρη
1 φλ.
τσαγιού νερό βραστό
1 κρεμα γαλακτος Arla
1 κρεμα γαλακτος Arla
1 1/2
φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1
φακελάκι μπέικιν
1
σφηνάκι κονιάκ(προαιρετικά)
3
βανίλιες
5 αυγά
90 γρ
κακάο
Ξύσμα
ενός πορτοκαλιού
Εκτελεση
Σε μια
κατσαρόλα λιώνουμε το Βουτυρο.
Προσθέτουμε
την ζάχαρη την κρεμα γαλακτος και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει και αυτή
Ρίχνουμε
το βραστό νερό,κλείνουμε την φωτιά,προσθέτουμε το κακάο και το κονιάκ και
ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί καλά
Γεμίζουμε
ένα φλιτζάνι του τσαγιού από το σιρόπι και το κρατάμε στην άκρη
Χτυπάμε
με το μίξερ τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και τα ρίχνουμε στην
κατσαρόλα.Αναμειγνύουμε με μια σπάτουλα
Προσθέτουμε
τις βανίλιες,το ξύσμα,το μπέικιν και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να
ενσωματωθούν στο μείγμα
Βουτυρώνουμε
και αλευρώνουμε ένα ταψί 24εκ,αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180 βαθμού(πάνω-κάτω)για 15-20 λεπτά
Βγάζουμε
την σοκολατόπιτα απο τον φούρνο την κόβουμε σε κομμάτια και την περιχύνουμε με
το σιρόπι (σαν γλάσσο αραιό) που είχαμε κρατήσει
Καλη Επιτυχια!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου