ΥΛΙΚΑ
2 φλυτζάνια
του τσαγιού ζάχαρη
6 φλυτζάνια
τσαγιού αλεύρι
3 κουταλάκια του γλυκού μπεϊκιν παουντερ
6 αυγά
3/4 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο φρέσκο
1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
και χυμό από ένα πορτοκάλι
λίγο άχνη ζάχαρη
μαρμελαδα
αρεσκειας μας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα
ασπράδια των αυγών στο μίξερ μέχρι να γίνουν μαρέγκα έτσι να μην κουνιέται
καθόλου η μαρέγκα τα αφήνουμε στην άκρη για να συνεχίσουμε με τα υπόλοιπα.
Ρίχνουμε στο μίξερ τους κρόκους των αυγών με
την ζάχαρη και χτυπάμε για 5-6 λεπτά προσθέτουμε το βούτυρο (πρέπει να έχει
θερμοκρασία δωματίου) χτυπάμε για 2-3 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε το ξύσμα του
πορτοκαλιού.
Στην συνεχεία ρίχνουμε στην λεκάνη το χυμό
πορτοκαλιού και το κονιάκ το μισό αλεύρι και την μισή μαρέγκα,ανακατεύουμε καλά
και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι το μπεϊκιν παουντερ και την υπόλοιπη μαρέγκα
ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια μάζα.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και ρίχνουμε ελάχιστο
αλεύρι στο ταψί για να μην μας κολλήσει ,ρίχνουμε μέσα την πίτα μας την απλώνουμε
καλά και την ψήνουμε στους 180 βαθμους, για 50-60 λεπτά όταν ψηθεί την βγάζουμε από το
ταψί μας(η τη φορμα μας) πασπαλίζουμε άχνη ζάχαρη.αν μας αρεσει η σερβιρουμε με μαρμελαδα αρεσκειας μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου