!!!!!!
YLIKA
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
250 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 ml λάδι ή βούτυρο μαλακό
200 ml νερό ζεστό
1 κρόκος αυγού
1 κουτ. γάλα
Γέμιση
με τυρί
150 γρ. φέτα τρίμμα
100 γρ. τυρί κρέμα
1 αυγό
1/4 κουτ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
Γέμιση
με κιμά
250 γρ. κιμάς
1 κρεμμυδι ψιλοκομμένο
1/2 κουτ.ντοματοπελτές
2 κουτ. λάδι
2 κουτ. τριμμένο κεφαλοτύρι ή μυζήθρα
1 κουτ.γλ. μαϊντανός
κανέλα
αλατοπίπερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζετε
σε μπόλ το αλέυρι, το λάδι και το νερό.
Ζυμώνετε,
σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο.
Βάζετε
σε μπολ τα υλικά της γέμισης με το τυρί.
Ανοίγετε
τη ζύμη με πλάστη σε φύλλο με πάχος 2 χιλ.
Κόβετε
στρογγυλά κομμάτια.
Βάζετε
στη μέση 1 κουτ.γλ.γέμιση και διπλώνετε στα δυο.
Πιέζετε
τις άκρες,να ενωθούν καλά και βάζετε τα μπουρεκάκια σε βουτυρωμένο ταψί και
αλείφετε με τον κρόκο και το γάλα χτυπημένα.
Ψήνετε
στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, να ροδίσουν.
Ετοιμάζετε
τη γέμιση του κιμά
Σε
κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι, τηγανίζετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά και
προσθέτετε τον κιμά, τον ντοματοπελτέ, το τυρί , τον μαϊντανό,την κανέλα και
αλατοπιπερώνετε.
Ανακατεύετε
και σιγοβράζετε, να εξατμιστούν τα υγρά.
Συνεχίζετε όπως με τη γέμιση
με το τυρί.
Καλη Επιτυχια!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου