***....Γευσου....Γευσεις....***



Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΜΙΞΕΡ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ~13~(NTR)








~~~Αυτα τα Τσουρεκια...τα φτιαχνετε ολο...το χρονο....ευκολα και Γρηγορα.~~~

ΥΛΙΚΑ

1κλ αλεύρι για τσουρέκι (έβαλα το "μωβ") 
75γρ νωπή μαγιά (έβαλα 25γρ ) 
150γρ χλιαρό νερό 
375γρ ζάχαρη κρυσταλλική 
1/2 κγ αλάτι 
1/2 κγ μαχλέπι 
1/2 κγ κακουλέ 
1-2 βανίλλιες 
1 κσ ηλιέλαιο 
5 αυγά ελαφρά χτυπημένα 
170γρ καυτό γάλα 
125γρ λιωμένο βούτυρο (έβαλα Ηπειρου) 
κρόκο αβγού και λίγο γάλα {για αλειμα}. 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτη κίνηση, όλα τα υλικά θερμοκρασία δωματίου.
 Φτιάχνω προζυμι με τη μαγιά, νερό, αλεύρι και λίγη ζάχαρη. 
Αφήνω ~30'~ σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. 
Ανακατεύω ζάχαρη, μαχλέπι, κακουλέ, βανίλια, ηλιέλαιο, αλάτι 
με το καυτό γάλα να διαλυθούν. 
Προσθέτω σιγά σιγά τα αυγά και ανακατεύω απαλά μόνο με χέρι! 
Προσθέτω μίγμα μαγιάς και μετά το αλεύρι λίγο λίγο. 
Κινήσεις σιγα-σιγα κυκλικές και μόλις τραβήξει το αλεύρι, ρίχνω το βούτυρο λίγο-λίγο.
 Δουλεύω απαλά-κυκλικά, μέχρι να απορροφηθεί όλο το βούτυρο.
Τοποθετω το μιγμα  σκεπασμένο σε ζεστό μέρος για τουλάχιστον 2 ώρες. 
Χωρίζω στα 2, πλάθω τα τσουρέκια ~οχι με δύναμη~ αφήνω σε ζεστό μέρος να ξαναφουσκώσουν. 
Απλώνω απαλά με τον κρόκο και λίγο γάλα, ψήνω στους 180-200 σε αντιστάσεις, χαμηλά (όχι πάτο, όχι τελευταία σκάλα) για τουλάχιστον μισή ώρα και για τα πρώτα 15΄έχω και μπολ με νερό μέσα στο φούρνο. 
 Κοιταω  αν χρειάζεται περισσότερο ψήσιμο.
 Προσοχή μη ξεραθούν μέσα!(εγώ τα έψησα ~ 45-50΄)
 Καλη Επιτυχια!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου