Υλικα
¾ φλιτζάνι γάλα
1½ κουταλιές της σούπας ξύδι
1 φλιτζάνι αλεύρι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα (αν σας αρέσει η κανέλα, μπορείτε να προσθέσετε ένα άλλο ½ κουταλάκι του γλυκού)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
2 κουταλιές λάδι
Για τα Μήλα
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 μήλα κομμένα σε κύβους
2 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κ.σ. μέλι
Εκτελεση
Χτυπήστε ελαφρά μαζί το γάλα και το ξύδι και αφήνετε τα μείγμα στην άκρη για 5 λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάτε ελαφρά μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι και σε ένα άλλο μπολ, το αυγό και το λάδι. Στη συνέχεια αναμειγνύετε όλα τα υλικά.
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε για μία τηγανίτα μία κουταλιά από τη ζύμη. Ψήνετε 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά ( ίσως και λιγότερο).
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι, προσθέστε το βούτυρο, τα μήλα, τη μαύρη ζάχαρη και την κανέλα.
Ανακατεύετε σε μέτρια φωτιά για 3-5 λεπτά. Περιχύνετε τις τηγανίτες με τα μήλα και το σιρόπι ή το μέλι, και οι τηγανίτες σας είναι έτοιμες.
~~~Μπορουμε επισης να καθαρισουμε τα μηλα να τα γεμισουμε με καρυδακια να τα βαλουμε για δεκα λεπτα στο φουρνο και οταν τα βγαλουμε να ριξουμε σιροπι ...~~~
Καλη Επιτυχια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου