Υλικα
1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
1 φακελάκι μαγιά ξερή
500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα τυρί φέτα
Σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Εκτελεση
Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, το λάδι, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύετε.
Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ ρίχνεται όλο το αλεύρι, ανοίγεται μία τρύπα στη μέση και ρίχνετε το μείγμα από το πρώτο μπολ.
Ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να μην κολλάει και να μπορεί η ζύμη να πλάθεται.
Σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε για περίπου 15΄ να ξεκουραστεί.
Κόβετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια
Απλώνετε με τον πλάστη το φύλλο δίνοντας ένα στρογγυλό σχήμα.
Ρίχνετε από πάνω λίγο λάδι και τριμμένη φέτα.
Τοποθετείτε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο λίγο πιο μικρό έτσι ώστε με το περίσσεμα τού κάτω να διπλωθεί και να κλείσει το επάνω αφού το πιέσετε περιφεριακά με τα δάκτυλά σας η μ ενα πιρουνι.
......Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει......
Αναποδογυρίζετε και κάνετε το ίδιο στην άλλη πλευρά.
Καλη Επιτυχια!!!!!και Καλη σας Ορεξη!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου