Σελίδες

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Γλυκες Μπαλίτσες (NTR)

Υλικά

1 αυγό
Λιγο  αλάτι
2 κουταλιές της σούπας γάλα
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι
1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κουταλάκι τσαγιού άρωμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι βούτυρο
1/2 φλιτζάνι τριμμένη κουβερτούρα
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/2 φλιτζάνι κακάο
300 γραμ. κεράσια


Λιγη Ζαχαρη αχνη  

Κατασκευη

Σουρώνουμε τα κεράσια και κρατάμε ένα κουταλάκι του τσαγιού από το ζομο τους.

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια και ανακατώνουμε καλά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ.

Σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά βάζουμε το γάλα και την κουβερτούρα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να γίνει κρέμα.

Μόλις λιώσει η κουβερτούρα το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ζομο από τα κεράσια. Κρυώνουμε το μείγμα.

Με τη ζύμη φτιάχνουμε μικρές μπαλίτσες και τις τοποθετούμε σε ένα βουτυρωμένο ταψί. Στην κορυφή κάθε μπαλίτσας κάνουμε μια λακκούβα με το δάκτυλο. Γεμίζουμε τη λακκούβα με το μείγμα σοκολάτας και γαρνίρουμε με ένα κεράσι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.

Πασπαλιζουμε με αχνη ζαχαρη.

Καλη Επιτυχια...

ΕΥΚΟΛΟ ΓΛΥΚΟ(NTR)




Υλικά

 125 γρ. Σταφίδες
 150 γρ. σκούρο Ρούμι
 90 γρ. Βούτυρο
 10 φέτες Ψωμί για τοστ
 125 γρ. καστανή Ζάχαρη
 3 Αυγό(ά)
 600 γρ. Κρέμα γάλακτος
 60 γρ. Φλούδες Αμυγδάλου


Κατασκευη

Βάζετε τις σταφίδες με το ρούμι σε κατσαρολάκι. Σιγοβράζετε για 1 - 2 λεπτά, βγάζετε από τη φωτιά και αφήνετε φουσκώσουν για 1 ώρα.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε το ψωμί με το βούτυρο. Με ψαλίδι κόβετε το ψωμί σε μικρά και μεγάλα αστέρια. Βάζετε τις κόρες και όσο ψωμί περισσεύει στη βάση πυρίμαχου σκεύους. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και ρίχνετε επάνω τις σταφίδες. Τακτοποιείτε επάνω τα αστέρια. Σε μπολ χτυπάτε τα αυγά, την κρέμα και όσο ρούμι περίσσεψε από τις σταφίδες.

Περιχύνετε με το μίγμα το ψωμί και πασπαλίζετε με τα αμύγδαλα. Βάζετε το σκεύος με την πουτίγκα σε μεγαλύτερο ταψί με κρύο νερό σε ύψος 2,5 εκ. Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για 40 λεπτά, να πήξει η κρέμα και να ροδίσει το ψωμί.

Καλη Επιτυχια

Εργολάβοι (NTR)





Υλικά

 6 φλυτζάνια αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και κοπανισμένα
 3 φλυτζάνια ζάχαρη
 3 ασπράδια
 4 βανίλιες

    ασπρισμενα αμυγδαλα

Κατασκευη

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180-200 C

Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη και τη βανίλλια

Προσθέτετε τα ασπράδια και ανακατεύετε καλά

Πλάθετε σε στενόμακρα η στρογγυλα κουλουράκια 

Τα βάζετε σε βουτυρωμένο ταψί

Ψήνετε για 20 λεπτά περίπου


Καλη Επιτυχια

Αφράτα μπισκότα γεμιστά (NTR)



ΥΛΙΚΑ

100 γρ. ζάχαρη
25 γρ. μαραγαρίνη
1 μεγάλο αυγό
75 γρ. κουάκερ
1/2 κουτ. γλυκού κοφτό μπέικιν πάουοντερ
λίγο αλάτι
λίγη βανίλια
1 μικρό κουτί γάλα εβαπορέ ή 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα σαντιγύ






ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
 Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς .

Βουτυρώνετε δύο μεγάλα ταψιά.

Χτυπάτε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρις ότου γίνει το μίγμα αφράτο.

Προσθέτετε το αυγό και το χτυπάτε καλά.

Ανακατεύετε τη μπέικιν πάουντερ και το αλάτι με το κουάκερ. Το ρίχνετε μέσα στο μίγμα του αλεύρου.

Βάζετε τη βανίλια.

Παίρνετε με το κουταλάκι του τσαγιού κομματάκια ζύμης και τα ρίχνετε στο ταψί, κατά τέτοιο τρόπο ώστε ν' απέχει το ένα από το άλλο γιατί με το ψήσιμο θα απλώσουν.

Τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 10 λεπτά.

Τα αφήνετε να κρυώσουν λίγο στο ταψί και τα μεταφέρετε σε σχάρα και τ' αφήνετε μέχρις ότου να κρυώσουν τελείως.

Στραγγίζετε το υγρό από τη κρέμα. Τη χτυπάτε ελαφρά και τα ενώνετε δύο-δύο με την σαντιγύ ανάμεσα. Τα σερβίρετε αμέσως.


Ειναι τελεια...δοκιμαστε τα...
 

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Κεφτεδακια με τυρι+Ζαμπον(NTR)




ΥΛΙΚΑ

  • 1 φλιτζάνι τσαγιού τριμμένη γραβιέρα
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού βούτυρο
  • 1μιση φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο πιπέρι καγιέν ή πάπρικα
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
  • 2 φέτες ζαμπόν ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
  1. Ανακατεύουμε τα υλικά σε ένα μεγάλο μπολ ή τα χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια μάζα
  2. Αφήνουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά μέχρι να σφίξει η ζύμη
  3. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε μικρά μπαλάκια σαν κεφτεδάκια
  4. Στρώνουμε σε ένα ταψί λαδόκολλα και βάζουμε χωρίς να αλείψουμε με λάδι το μπαλάκια
       Ψήνουμε για 10-15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα
       Καλη Ορεξη...

Σουφλέ με κολοκυθάκια, ντομάτες και ψωμί(NTR)



ΥΛΙΚΑ

 12 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα

 2 φλιτζάνια γάλα
 5 αβγά

 4 κολοκυθάκια
 2 ντομάτες

 2 φλιτζάνια τριμμένη γραβιέρα

 4 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

 2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικός, ρίγανη,   θυμάρι, μαντζουράνα)

 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο,
 ½ φλιτζάνι γαλέτα, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και σοτάρετέ τα σε λίγο ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε τα και αφήστε τα να κρυώσουν. Ψιλοκόψτε τις ντομάτες και αφήστε τις στο σουρωτήρι να στραγγίσουν. Αλείψτε με ελαιόλαδο το εσωτερικό ενός πυρίμαχου σκεύους περίπου 20 x 30 εκ. και πασπαλίστε την επιφάνειά του με γαλέτα. Στρώστε μία σειρά από τις φέτες του ψωμιού, βάλτε μετά μία σειρά κολοκυθάκια, λίγη ντομάτα, λίγο μαϊντανό και λίγη γραβιέρα. Συνεχίστε με τα υπόλοιπα υλικά με την ίδια σειρά. Χτυπήστε τα αβγά με το γάλα και τα φρέσκα μυρωδικά, αλατοπιπερώστε και περιχύστε με αυτό το μείγμα το περιεχόμενο του ταψιού. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 30 λεπτά και σερβίρετε το σουφλέ ζεστό.

Ψαρονεφρι νε θυμαρι +Μελι (NTR)




ΥΛΙΚΑ

800 γρ. ψαρονέφρι
1 κουταλιά ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρου κόκκινο κρασί
Αλατοπίπερο
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
1 κουταλάκι θυμάρι
1 κουταλάκι μέλι


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίξτε το κρέας σε κομμάτια. Το αφήνετε μέχρι να ροδίσει σε μέτρια φωτιά και τότε ρίξτε το πιπέρι και το αλάτι. Προσθέστε το κρεμμύδι και όταν μαραθεί σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τη μουστάρδα και το θυμάρι ανακατεύοντας. Αφήνετε περίπου για ακόμα 8 λεπτά και προσθέστε αμέσως μετά το μέλι. Συνεχίστε το ανακάτεμα για δύο λεπτά περίπου... Σερβίρετε με σπυρωτό ρυζάκι!!
Καλη Ορεξη

Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου 2011

Μπισκοτα Τυριου(NTR)




Υλικά:

1 κούπα τυρί παρμεζάνα (ή οτι τυρι σας αρεσει)
1 κουπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα βούτυρο
αλάτι


Κατασκευη

Σε ένα μικρό μπώλ ρίχνουμε τα υλικά και τα ζυμώνουμε απαλά για να μείνει αφράτη η ζύμη.
Μετά τυλίγουμε την ζύμη σε μία μεμβράνη σαν μπαστούνι και το βάζουμε για μιση ωρα στην κατάψυξη.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και κόβουμε το μπαστούνι σε μικρές φετες πάχος ενός εκατοστού.
Τα ψηνουμε για 10 λεπτά περίπου.


Kαλη Επιτυχια

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

ΣΟΥ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ(NTR)




ΥΛΙΚΑ
200 ml νερό (1 + ¼ κούπες του τσαγιού)
 5 γρ. αλάτι (½ κουταλάκι του γλυκού)
 10 γρ. ζάχαρη (1 +1/2 κουταλάκι του γλυκού) 
 80 γρ. βούτυρο (3/4 κούπας του τσαγιού)
 1 1/4 κούπες του τσαγιού) ή 150 γρ. αλεύρι Νο. 2 
 4  αυγά
 1  1/4 κούπες του τσαγιού ή 150 γρ. κουβερτούρα

Υλικά για την κρέμα

100 γρ. αλεύρι Νο. 2 (3/4 κούπας του τσαγιού)
 ½ λίτρο γάλα πλήρες (2+3/4 κούπες του τσαγιού)
 125 γρ. ζάχαρη  (1 κούπα του τσαγιού)
 5  αυγά
 1 βανίλια 
 χυμός 1 πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και την διατηρούμε ρευστή.
Για την κρέμα:
Σε μία βαθιά κατσαρόλα βράζουμε το γάλα, την κρέμα φουντουκιού και τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το αλεύρι. Ρίχνουμε λίγο ζεστό γάλα στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά με σύρμα και μετά όλο το μείγμα στο γάλα. Ανακατεύουμε καλά και κρυώνουμε την κρέμα σε ανοξείδωτο σκεύος.

Για την ζύμη:

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό, το αλάτι, τη ζάχαρη και το βούτυρο. Μόλις λιώσουν χαμηλώνουμε την θερμοκρασία και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας γρ.ήγορα με σύρμα. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με ξύλινη σπάτουλα καλά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ανοξείδωτο σκεύος μέχρι να κρυώσει. Γεμίζουμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με τη ζύμη και σε ταψί κόβουμε σου διαμέτρου 4 εκ και ύψους 2 εκ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 160ºC μέχρι να φουσκώσουν. Μόλις κρυώσουν γεμίζουμε με την κρέμα και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνειά τους με την ρευστή κουβερτούρα. Μόλις στεγνώσει η κουβερτούρα τοποθετούμε τα σου στη συντήρηση.
 Tips:Εάν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε καραμέλα με ψιλοκομμένα αμύγδαλα και να περάσουμε με ένα κουταλάκι την επιφάνειά των σου

ΠΑΙΔΙΚΑ ΚΕΚΑΚΙΑ(NTR)






ΥΛΙΚΑ

180 γρ. Φαριν απ  (1+1/2 κούπες του τσαγιού)
 50 γρ. ψιλοκομμένη κουβερτούρα (1/2 κούπας του τσαγιού) 120 γρ.  βούτυρο (1 κούπα του τσαγιού)
 120 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
 4 αυγά
 1 βανίλια
 50 γρ. πολύχρωμα καραμελάκια (1/2 κούπας του τσαγιού)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μίξερ ενσωματώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τη βανίλια και ένα-ένα τα αυγά. Προσθέτουμε το αλεύρι και την ψιλοκομμένη κουβερτούρα. Βουτυρώνουμε τις φόρμες των muffins και τις γεμίζουμε κατά τα ¾. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC  μέχρι να φουσκώσουν. Μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο πασπαλίζουμε με τα πολύχρωμα καραμελάκια.

       Tips: Εάν θέλουμε μπορούμε να αντικαταστήσουμε την     ψιλοκομμένη κουβερτούρα με  κομματάκια φρούτων ή μαρμελάδα H να λιωσουμε λιγη λευκη σοκολατα ,για επικαλυψη  και να κανουμε σχηματα ζωακια.
Τα παιδια αλλα και οι μεγαλοι θα ενθουσιασθουν.
Καλη Επιτυχια

ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~1~ (NTR)



ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι για Τσουρέκι 
 (2 κούπες του τσαγιού)
 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (2 κούπες του τσαγιού)
 15 γρ. μπεικιν πάουντερ (1 κουταλιά της σούπας)
 8  αυγά
 ξύσμα 1 πορτοκαλιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια. Σε μίξερ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και τα ασπράδια σε μαρέγκα. Σε ένα βαθύ μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν πάουντερ. Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το ξύσμα πορτοκαλιού, την μαρέγκα και ανακατεύουμε καλά με ξύλινη σπάτουλα. Βουτυρώνουμε ένα βαθύ πυρίμαχο σκεύος και γεμίζουμε με το μείγμα τα ¾ του σκεύους. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 45’. Μετά το ψήσιμο ξεφορμάρουμε το παντεσπάνι και αφήνουμε να κρυώσει .

ΚΙΣ ΛΟΡΕΝ (NTR)


 

ΥΛΙΚΑ
Υλικά για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι Όλα  (2 + ½ κούπες του τσαγιού)
 125 γρ. βούτυρο (1 κούπα του τσαγιού)
 5 γρ. αλάτι (½ κουταλάκι του γλυκού)
 25 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική (1/4 κούπας του τσαγιού)
 1  Αυγό
 50 ml νερό (1/4 κούπας του τσαγιού)

Υλικά για τη γέμιση

100 γρ. αλεύρι  (3/4 κούπας του τσαγιού)
 80 γρ. βούτυρο (3/4 κούπας του τσαγιού)
 1 λίτρο γάλα πλήρες (6 κούπες του τσαγιού)
 250 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (2 κούπες του τσαγιού)
 2 κρόκοι αυγών
 1 πρέζα αλάτι
 1 πρέζα πιπέρι
 1 πρέζα μοσχοκάρυδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 

Σε μία βαθιά κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με σύρμα.
 Ρίχνουμε το γάλα, την παρμεζάνα και καρυκεύουμε.
 Μόλις το μείγμα έχει δέσει, αφαιρούμε από την θερμοκρασία, προσθέτουμε τους δύο κρόκους αυγών και ανακατεύουμε καλά με σύρμα. Σε ένα βαθύ μπολ ενσωματώνουμε τα υλικά της ζύμης και πλάθουμε καλά. Σκεπάζουμε και αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ψιλό φύλλο με χοντρό πλάστη και γεμίζουμε τον πάτο μίας πορσελάνινης ταρταλέτας η Πιρεξ. Με μαχαίρι κοβουμε τα περισσεύματα της ζύμης. Γεμίζουμε την ταρταλέτα η το πιρεξ  με το μείγμα της γέμισης και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ºC για 45λεπτα.
Καλη Επιτυχια

ΤΑΡΤΕΣ......(NTR)




 

 

ΥΛΙΚΑ

 

500 γρ. αλεύρι Νo 2
 (4 κούπες του τσαγιού)
 250 γρ. μαργαρίνη (1+1/4 κούπες του τσαγιού)
 40 γρ. κρύο νερό (4 κουταλιές της σούπας)
 2 αυγά
 5 γρ. αλάτι (1 κουταλάκι του γλυκού).


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


       Ριχνουμε σε ενα μπολ ,  τη μαργαρίνη με το αλεύρι και το   
αλάτι,ανακατευουμε καλα.
 Ρίχνουμε το νερό και το αυγό και ζυμώνουμε.
 Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30′ και την απλώνουμε σε βουτυρωμένη φόρμα καλύπτοντας και τα πλαϊνά. 
Την τρυπάμε πολλές φορές με πιρούνι και γαρνίρουμε με υλικά της αρεσκείας μας. 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 οC για 30′ έως 45′.
Για γλυκα ψυγείου ψήνουμε την τάρτα κενή και γαρνίρουμε μετά.

Καλη Επιτυχια!!!!

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Μπισκότα με κομάτια σοκολάτας (NTR)





Υλικά:
100 γραμ. λευκή   σοκολάτα
100 γραμ. σοκολάτα κουβερτούρα
100 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
50 γραμ. καρύδια  χοντροκομμένα
100 γραμ. βούτυρο μαλακό
100 γραμ. ζάχαρη 
1 αυγό 
225 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. τσαγιού μπέικιν πάουντερ


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Σπάζουμε σε μικρά κομμάτια τα τρία είδη σοκολάτας. Τα βάζουμε σ' ένα μπολ μαζί με τα χοντροκομμένα καρύδια .
- Χτυπάμε σε άλλο μπολ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρις ότου το μείγμα γίνει αφράτο και ασπρίσει. Προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε.
- Τοποθετουμε  το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Με ένα μεταλλικό κουτάλι ανακατεύουμε τα δύο μείγματα (βουτύρου-αλευριού). Αν το μείγμα κολλάει πολύ και δεν μπορούμε να το δουλέψουμε, ρίχνουμε μια κουταλιά νερό. Προσθέτουμε στο μπολ με τα καρύδια και τη σοκολάτα το μείγμα βουτύρου.
- Στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί μια λαμαρίνα και μοιράζουμε πάνω σε αυτό κουταλιές από το μείγμα που ετοιμάσαμε σε αραιά διαστήματα, για να μην κολλήσουν μεταξύ τους κατά το ψήσιμο. Φτιάχνουμε 20 μεγάλα μπισκότα

- Ψήνουμε 15 λεπτά. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν καλά και τα ξεκολλάμε προσεκτικά.
Καλη Επιτυχια

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ....της Γιαγιας~3~(NTR)









ΥΛΙΚΑ


  1 Βιταμ( 250γραμ.) η Βουτυρο Γαλακτος
  2 Ποτηρια Ζαχαρη
  40 γραμ. Αμμωνια
  1 Ποτηρι Γαλα
  6 Αυγα
  και 1 Αυγο για πασπαλισμα
  2 Βανιλιες
  1 1/2 κιλο Αλευρι μαλακο


                                                                              ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ

  Κτυπαμε στο μιξερ το βουτυρο με τη ζαχαρη εως οτου ασπρισει.
  Διαλυομε  την αμμωνια στο γαλα και το ριχνουμε στο βουτυρο με τη ζαχαρη 
  ριχνουμε ενα-ενα τα αυγα και ανακατευουμε συνεχεια τελος τις βανιλιες.
  Ανακατευουμε συνεχεια ριχνοντας λιγο-λιγο το αλευρι  εως οτου γινει μια μαλακη ζυμη.
 Αφηνουμε τη ζυμη μας για 20 λεπτα και μετα πλαθουμε τα κουλουρακια μας σε διαφορα σχηματα.
  Τοποθετουμε σε ταψι κουζινας  και πασπαλιζουμε με ενα αυγο για να παρουν χρωμα
  Ψηνουμε στους 200 βαθμους σε προθερμασμενο φουρνο.

  Ειναι τα κουλουρακια που θα αγαπησετε και θα τα φτιαχνετε ολο το χρονο!!!!!
  Καλη Επιτυχια!!!!!!!!!!!!!!!!
  

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011

ΤΣΟΥΡΕΚΑΚΙΑ της ΓΙΑΓΙΑΣ~6~ (NTR)



ΥΛΙΚΑ

1   κιλο αλευρι (για τσουρεκια)
1   φλιτζανα  Γαλα
1   φλιτζανα Ζαχαρη
1   φλιτζανα βουτυρο (ηπειρου)
1   φλιτζανα χυμο πορτοκαλιου
2   φακελακια μαγια
2   αυγα
1   φακελακι μαχλεπι
1   φακελακι μαστιχα
          αμυγδαλα φιλλε για επανω


ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ



Τοποθετουμε σε μια κατσαρολιτσα να βρασει το ΜΙΣΟ  γαλα (χλιαρο)

και διαλυουμε τη  μαγια.
Ριχουμε λιγο λιγο το αλευρι και αρχιζουμε να ζυμωνουμε καλα.
ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙ   κτυπαμε καλα τη ζαχαρη με το  βουτυρο εως
οτου γινει ασπρισει.Μετ ριχνουμε ενα ενα τα υγα και ανακατευουμε συνεχεια,Το μαχλεπι και τη μαστιχα τα βραζουμ σελιγο νερο και τα ριχνουμε στο μιγμα.
Κατοπιν ολα τα υπλοιπα υλικα και τα ζυμωνουμε με το υπολοιπο γαλα.Τα ζυμωνουμε πολυ καλα.
Τα αφηνουμε να φουσκωσουν  αφου τα εχουμε σκεπασει με μια πετσετα για να φουσκωσουν καλα .
Αφου εχουν φουσκωσει τα κοβουμε σε τεμαχια τα πλαθουμε και τα τοποθετουμε σε ταψι βουτυρωμενο .
Εχουμε προθερμανει το φουρνο στους 250 βαθμους



ΟΤΑΝ Σβησει το φως κατεβαζουμε τη θερμοκρασια στους 200 βαθμους  Επανω , Πασπαλιζουμε με αυγο+λιγο νερο και λιγο βουτυρο  και ριχνουμε τα αμυγδαλα και τα ψηνουμε.

     Καλη Επιτυχια

Αμυγδαλωτοί η Καρυδατοι Κουραμπιέδεs... Της ΓΙΑΓΙΑΣ ~4~(NTR)







Υλικα

      600 γραμ. αμύγδαλο ψίχα με τη φλούδα η καρυδια         
       χονδροκομμενα στο μουλτι
      (θα κανει τους 
      κουραμπιεδες  σας...λαχταριστους)
     600 γραμ. βούτυρο γάλακτος(εγω βαζω παντα Γαλακτος Ηπειρου      λιωμενο)
     2 κρόκοι αυγών
     225 γραμ. ζάχαρη ψιλή
     900 γραμ. αλεύρι
     2 κουταλάκια κανέλα
     1 φλιτζανάκι μπράντι η κονιακ
     Άχνη ζάχαρη

Κατασκευη


    Χτυπάμε το βούτυρο πάρα πολύ καλά. Δεν το λυπόμαστε καθόλου.

    Όταν ασπρίσει προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα.
    Μόλις αφομοιωθεί η ζάχαρη προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους και το      κονιάκ, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
    Συνεχίζουμε με τα αμύγδαλα και το αλεύρι. 

(Σ΄ αυτή τη φάση θα χρειασθεί να αλλάξουμε τα αναδευτήρα του μίξερ γιατί το μείγμα παίρνει πλέον μορφή ζύμης.) 
Στο τέλος πρέπει να είναι μια μαλακή και εύπλαστη ζύμη.
    Πλάθουμε του κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε και τους ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσουν.Στους 180 βαθμους.Για 15-20 λεπτα.
    Όταν τους βγάλουμε τους αφήνουμε να κρυώσουν, τους  ραντιζουμε με ροδονερο και τους κυλούμε σε άχνη ζάχαρη και τους τοποθετούμε στην πιατέλα στρώσεις-στρώσεις και σε κάθε μία στρώση πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.

Καλη Επιτυχια!!!!!!!