ΥΛΙΚΑ
1½ φλιτζάνι
φακές
|
1½ φλιτζάνι
ρύζι (τύπου καρολίνα)
|
4 μεσαία
κρεμμύδια (κομμένα σε ροδέλες )
|
200 γρ. ελιές
θρούμπες
|
1/2 φλιτζάνι
λάδι
|
Aλάτι, πιπέρι
|
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Kαθαρίζουμε προσεκτικά τις φακές και τις αφήνουμε στο νερό
να μαλακώσουν.
Σε μια κατσαρόλα, τις σκεπάζουμε με κρύο νερό, προσθέτουμε αλάτι
και τις βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χυλώσουν. Στη συνέχεια, τις
σουρώνουμε και κρατάμε το ζουμί τους. Tσιγαρίζουμε στο λάδι τα κρεμμύδια και
τις ελιές και τα βγάζουμε. Σοτάρουμε και το ρύζι. Αφήνουμε το ζουμί από τις
φακές (4 φλιτζάνια) να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το ρύζι, αλάτι, πιπέρι
και το αφήνουμε να ψηθεί. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε τις φακές και
σερβίρουμε γαρνίροντας με τα τηγανισμένα κρεμμύδια και τις ελιές.
Καλη Ορεξη.
TIPS
Tο ιδανικό είναι να έχουμε αφήσει τις φακές στο νερό από το βράδυ για να
αρχίσουν να βγάζουν το φύτρο τους. Aν, ωστόσο, δεν προλαβαίνουμε, ένα δίωρο
αρκεί για να μαλακώσουν και να ψηθούν καλά.
Tο ζουμί από τις φακές πρέπει να βράζει, στην περίπτωση που θέλουμε το ρύζι να
πα-ραμείνει σπυρωτό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου