Σελίδες

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2016

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ με βουτυροκρεμα ~6~(NTR)




ΥΛΙΚΑ

Για τη βασιλόπιτα

375 γρ. βούτυρο
3 κουτ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
3 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
9 αυγά
4 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 κουτ. γλ. baking powder
3/4 κουτ. γλ. σόδα
1 φλιτζάνι κρεμα γαλακτος 
1/2 φλιτζάνι νερό
ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα 


Για τη βουτυρόκρεμα

3 κουτ. σούπας κρεμα γαλακτος
375 γρ. βούτυρο
600 γρ. ζάχαρη άχνη
2 κουτ. γλ. βανίλια
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο στρογγυλό ταψί (διάμετρος 35cm περίπου). Κόβουμε και στρώνουμε στον πάτο του αντικολλητικό χαρτί.
Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά μαζί σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να αναμιχτούν καλά. Στη συνέχεια αυξάνουμε την ταχύτητα του μίξερ μέχρι το μίγμα να γίνει απαλό και να πάρει απαλό, ομοιόμορφο χρώμα.
Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα και 15 λεπτά. Προς το τέλος του χρόνου ψησίματος ελέγχουμε την πίτα μας, κάνοντας το τεστ με την οδοντογλυφίδα (την τρυπάμε στη μέση του ταψιού και κοιτάμε να βγαίνει καθαρή χωρίς υπολείμματα ζύμης).
Αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο και αφήνουμε τη βασιλόπιτα για λίγο να σταθεί και να κρυώσει. 
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την επικάλυψη βουτυρόκρεμας, προσθέτοντας στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, τη βανίλια, την Κρέμα Γάλακτος και την ζάχαρη άχνη. Χτυπάμε με το χτυπητήρι αρκετή ώρα μέχρι να αφρατέψει.
Απλώνουμε το μιγμα  σε όλη την επιφάνεια της βασιλόπιτας με σπάτουλα. Μπορούμε να κρατήσουμε στην άκρη μικρή ποσότητα από τη βουτυρόκρεμα, να προσθέσουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής και να διακοσμήσουμε τη βασιλόπιτα όπως προτιμάμε.
Καλη Επιτυχια και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΜΕ ΠΑΠΑΡΔΕΛΕΣ(NTR)




ΥΛΙΚΑ

1 κιλό μοσχάρι ωμοπλάτη (χωρίς κόκαλα και κομμένο σε μικρά κομμάτια)
40γρ. βούτυρο
Αλάτι-Πιπέρι
Ελαιόλαδο
3 πράσα ( ψιλοκομμένα )
125ml κρεμα Γαλακτος
200ml λευκό κρασί
Δάφνη 
 Δενδρολίβανο
750ml ζωμό κότας
400γρ. παπαρδέλες
Λίγη κεφαλογραβιερα για το σερβίρισμα 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα, αλατοπιπερώνουμε το μοσχαράκι και το μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να πάρει χρώμα.
Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και το αφήνουμε στην άκρη.
Σε δεύτερη κατσαρόλα, ρίχνουμε το βούτυρο και τα πράσα, μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το κρασί, μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνουμε τα μυρωδικά, το ζωμό, το μοσχαράκι, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Μεταφέρουμε το φαγητό σε γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 2 ώρες.
Το βγάζουμε από τον φούρνο, προσθέτουμε αμέσως την Κρέμα Γάλακτος και ανακατεύουμε καλά.
Βράζουμε τις παπαρδέλες για 10-12 λεπτά.
Σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στο μοσχαράκι.
Σερβίρουμε με τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Καλη Επιτυχια και Καλη Ορεξη!!!!!!!

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ(NTR)




ΥΛΙΚΑ
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
4 κουταλιές της σούπας τριμμένη ντομάτα(αν θελετε)
350 γρ. μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα ή στην μέση ανάλογα με το μέγεθος
1 ½ κουταλάκι πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
3 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι
Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σοτάρουμε το κρεμμύδι ελαφρά στο χυμό τομάτας για 1 λεπτό, ανακατεύοντας περιστασιακά.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε σε δυνατή φωτιά για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχεία. Προσθέτουμε την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια βγάζουμε το τηγάνι από την φωτιά και ανακατεύουμε το γιαούρτι με τα μανιτάρια.
Σερβίρουμε τα μανιταρια  πασπαλισμένα με μαϊντανό.
Καλη Ορεξη!!!!!!


ΓΙΑΟΥΡΤΟΠΙΤΑ(NTR)




 ΥΛΙΚΑ

1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι γιαουρτι στραγγιστο
2 φλιτζάνια ζάχαρη
5 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
½ κουταλιά γλυκού σόδα
2 κουταλιές γλυκού μπέικιν πάουντερ
½ κουταλιά σούπας κρεμόριο(το βρισκετε στο Σουπερ Μαρκετ)

Για το Σιρόπι

1 φλιτζάνι νερό
1 φλιτζάνι ζάχαρη
½ λεμόνι (τον χυμό του)
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Xτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο ή τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν αφράτα και να ασπρίσουν.
Προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά.
Xαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε εναλλάξ το γιαούρτι και το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ και το κρεμόριο.
Kατεβάζουμε το μίξερ και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
Aδειάζουμε το μείγμα σε τετράγωνο βουτυρωμένο ταψί 26 εκ.
Ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να μην κολλάει η ζύμη στο δοκιμαστικό ξυλάκι.
Aφήνουμε την πίτα να κρυώσει.
Bράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά και περιχύνουμε την κρύα πίτα με το σιρόπι ζεστό.
Καλη Επιτυχια!!!!!!

ΑΡΝΑΚΙ ΣΟΥΠΑ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ(NTR)




ΥΛΙΚΑ
2 κιλά αρνί στήθος σε κομμάτια
2 κουταλιές σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 λίτρα νερό
½ φλιτζάνι ρύζι ωμό
½ κιλό κατεψυγμένο σπανάκι
Μαϊντανός, άνηθο
Πιπέρι
2 κεσέδακια γιαουρτι στραγγιστο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ροδίζουμε το αρνί με το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα, και προσθέτουμε το κρεμμύδι, μαζί με λίγο πιπέρι.
Όταν ροδίσει το κρεμμύδι, βάζουμε το νερό να πάρουν όλα μια βράση.
Το ξαφρίζουμε, χαμηλώνουμε τη φωτιά, και τα αφήνουμε σε νερό που τρέμει χωρίς να κοχλάζει για 2 ώρες.
Τα ξαφρίζουμε και πάλι.
Προσθέτουμε το ρύζι, το σπανάκι, αλάτι και μαϊντανό, και τα αφήνουμε στην ίδια χαμηλή φωτιά άλλα 25’.
Βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα, αφαιρούμε τα κόκαλα και το λίπος, και το βάζουμε πάλι μέσα στη σούπα.
Προσθέτουμε τώρα το γιαούρτι, ανακατεμένο με άνηθο, και, ανακατεύοντας το σύνολο, αφήνουμε τη σούπα να ζεσταθεί καλά.

ΖΥΜΗ!!!!!!και ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ …!!!!!!(NTR)

ΖΥΜΗ!!!!!!και ΤΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΤΕ…!!!!!!(NTR)



Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι απλή ζύμη, γέμιση της επιλογής σας και λίγη φαντασία..... 













Τριαντάφυλλα από ζύμη










Κόβουμε μικρά κομμάτια λεπτής ζύμης, βάζουμε την γέμιση της επιλογής μας που μπορεί να είναι με κρέας, λαχανικά ή ακόμα και με φρούτα και τα τυλίγουμε σε σχήμα τριαντάφυλλων.

Αχλάδια καλυμμένα με σφολιάτα




Κόβουμε τα αχλάδια στην μέση, τα τυλίγουμε σε σφολιάτα και τα αφήνουμε να ψηθούν.


Μπισκότα “Κουμπιά”





Αυτό το απλό σχήμα στα μπισκότα μπορούμε να το δώσουμε με ένα καπάκι και ένα καλαμάκι.

Κέικ σε σχήμα αστεριού με γέμιση σοκολάτας




Θα χρειαστούμε 2 στρώσεις ζύμης: από τις οποίες την μία θα την παραλείψουμε με σοκολάτα και την δεύτερη θα την βάλουμε από πάνω, τυλίγοντας τις άκρες τις επάνω στρώσης .


Πίτα με κρέας σε σχήμα χρυσάνθεμο





Ανοίγουμε την ζύμη, χωρίς όμως να την κάνουμε πολύ λεπτή. Φτιάχνουμε κύκλους με το αλεύρι, τα τυλίγουμε με κρέας και τυρί, ενώνουμε τις άκρες, τα τοποθετούμε σε ένα ταψί και το ψήνουμε μέχρι που θα δούμε ότι είναι έτοιμο.



Μπισκότα λαγουδάκια




Σε μικρά μπαλάκια ζύμης με την βοήθεια του ψαλιδιού φτιάχνουμε τα “αυτιά” και με την βοήθεια οδοντογλυφίδων φτιάχνουμε τα “ματάκια”.



Μπισκότα με μήλο







Ανοίγουμε την ζύμη και την κόβουμε σε κυκλικά κομμάτια, στην συνέχεια τα κόβουμε όπως στην εικόνα, βάζουμε το τριμμένο μήλο και τα τυλίγουμε.



Χαμομηλάκια γεμάτα με μαρμελάδα από λεμόνι.




Με την βοήθεια μια φόρμας δίνουμε στην ζύμη σχήμα λουλουδιών, στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη σε φόρμα για κεκάκια και τα βάζουμε στον φούρνο. Το κενό το γεμίζουμε με ότι είδους μαρμελάδα θέλουμε, ενώ στα “πέταλα” βάζουμε λίγη πούδρα ζάχαρης.




Κρουασάν σοκολάτας






Θα χρειαστούμε απλή ζύμη και ζύμη σοκολάτας που είναι με κακάο. Απλώνουμε την ζύμη σχήμα κύκλου, την κόβουμε σε κομμάτια και την τυλίγουμε



Κεκάκια-χωνάκια με παγωτό




Βάζουμε σε φόρμα για κεκάκια την ζύμη σοκολάτας και από επάνω πιέζουμε με άλλη φόρμα την ζύμη ώστε να φτιάξουμε το σχήμα της εικόνας. Βάζουμε μία μπάλα παγωτό της προτιμήσεως μας και απολαμβάνουμε αυτό το κρύο γλύκισμα.



Πλεκτό καλαθάκι






Θα χρειαστούμε ζύμη για πίτσα ή τσουρέκι, ένα μεγάλο μπολ και αρκετή υπομονή. Απλώνουμε την ζύμη και την κόβουμε σε μακριά κομμάτια, τυλίγουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο, το βάζουμε ανάποδα και αρχίζουμε να πλέκουμε το καλαθάκι όπως στην εικόνα. Το μόνο που μας απέμεινε είναι να το ψήσουμε!



Λουλούδια με γέμιση μαρμελάδας βερίκοκο





Κόβουμε την σφολιάτα σε κυκλικό σχήμα, βάζουμε ένα ξερό δαμάσκηνο στο κέντρο, και τους δίνουμε το σχήμα της εικόνας και είναι έτοιμα για τηγάνισμα στο λάδι. Από πάνω βάζουμε λίγο μαρμελάδα βερίκοκο για έξτρα γεύση.



Κέικ με τριαντάφυλλα




Παίρνουμε την ζύμη και την χωρίζουμε σε 8 κομμάτια, την απλώνουμε, βάζουμε λίγο λάδι με το πινέλο και την τυλίγουμε σε ρολά. Κόβουμε τις άκρες των ρολών με τέτοιο τρόπο ώστε να έχουμε 8 “τριαντάφυλλα”. Κόβουμε τα ρολά σε τρίγωνα και τα απλώνουμε στην φόρμα, όπως στην εικόνα.



Ασυνήθιστα λουκανικοπιτάκια








Πίτσα ρολό

Απλώνουμε την κέτσαπ στο ρολό, προσθέτουμε τυρί και σαλάμι, το κόβουμε σε κομμάτια και τα ψήνουμε στον φούρνο.







Κέικ “Ζέβρα”




Χωρίζουμε την ζύμη στα δύο, και στο μία προσθέτουμε κακάο. Απλώνουμε την ζύμη στην φόρμα, όπως στην εικόνα και την βάζουμε στον φούρνο. Όταν θα κόψετε το κέικ θα παρατηρήσετε τα πανέμορφα μοτίβα τύπου ζέβρας.









Κέικ με λουλούδια από μήλο





Με την βοήθεια αποφλοιωτή βγάζουμε την φλούδα από μερικά μήλα και με την βοήθεια της φλούδας φτιάχνουμε τα λουλούδια πάνω στο κέικ μας. Πριν βάλουμε το κέικ στον φούρνο μπορούμε να προσθέσουμε λίγο μείγμα νερού και μαρμελάδας στα μήλα, για να ψηθούν καλύτερα στον φούρνο.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2016

ΕΥΧΕΣ !!!!!!!!!!!2017!!!!!!!!!!!!(NTR)

 




Ευχόμαι σε όλους, Καλές Γιορτές!!!
Υγεία, χαρά, αγάπη, ευτυχία στα σπιτικά σας!
Χαμόγελο, αισιοδοξία, καλή διάθεση!
Ας νοιώσουμε όλοι μέσα μας κάτι από το πνεύμα των Χριστουγέννων, ας νοιώσουμε έστω και για λίγες μέρες πιο ταπεινοί, πιο ανθρώπινοι!
Καλά Χριστούγεννα!!ΚΑΛΗ  και ΧΑΡΟΥΜΕΝΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!!!!

"Η Αγάπη κατακτεί όλους κα όλα"!!! Πλημμυρίστε από αγάπη και μοιραστείτε με τους συνανθρώπους σας!!!








Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2016

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ(NTR)







ΥΛΙΚΑ




1 κιλό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/3 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια νερό
1 μεγάλο ματσάκι σέλινο
Αλάτι 
Πιπερι
1 μεγάλο λεμόνι 
1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  • Μαγειρεψτε τη συνταγη ακριβως οπως την εκανε και η Γιαγια μου και η μαμα μου....
  • Σε μεγάλη κατσαρόλα τσιγάριστε το κρεμμύδι με τον μαϊντανο
  • Πρόσθεστε τα κομμάτια του κρέατος

  • Όταν πάρει χρώμα σβήστε με το νερό και πρόσθεστε το σέλινο χοντροκομμένο

  • Αλατοπιπέρωσετε  και σκέπαστε την κατσαρόλα

  • Άφηστε το φαγητό να βράσει σε σιγανή φωτιά για 2 ώρες περίπου

  • Χτύπατε το λεμόνι και το αυγό και αυγόκοψτε το φαγητό

  • Ρίξτε λίγο από το ζουμί του φαγητού σιγά, σιγά στο αυγολέμονο προσέχοντας να μην κόψει
  • Στην συνέχεια πρόσθεστε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα
  • Καλη Επιτυχια και Καλες Γιορτες!!!!!!!
  • ΧΟΙΡΙΝΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ(NTR)









    Συμβουλες της Γιαγιας....

    Το γουρουνόπουλο στο φούρνο είναι από τα πιο δύσκολα φαγητά η προετοιμασία όχι με μασάζ κι άλλες τεχνικές αλλά με ζεστό νερό και... σεσουάρ για τα μαλλιά!....
    Το ζεστό νερό από το βραστήρα προετοιμάζει την πέτσα ενώ το πιστολάκι για τα μαλλιά απορροφά όλη την υγρασία! Όσο πιο ξηρή γίνει η πέτσα, τόσο πιο ΄κριτσανιστό το αποτέλεσμα. Και φυσικά ο φούρνος σας πρέπει να είναι καλά προθερμασμένος και το χοιρινό να ψηθεί σε δυνατή φωτιά.

    Βάλτε το χοιρινό πάνω από το νεροχύτη και  ρίξε ζεστό νερό με το βραστήρα πάνω στην πέτσα.

    Με μια πετσέτα πάρτε τα νερά και μετά χρησιμοποίησε το σεσουάρ για τα μαλλιά για να το στεγνώσετε....(ετσι εκανε η Γιαγια μου...)
    Μόλις πάρει κάθε ίχνος υγρασίας, βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες πριν το ψήσιμο. 
    Η ψύξη θα στεγνώσει ακόμη περισσότερο το δέρμα.

    Προθέρμανετε  το φούρνο στους 220 βαθμούς. Άλειψτε την πέτσα με ελαιόλαδο, αλάτι και τρίψτε το να πάει παντού., σε κάθε γωνία και σχισμή. Βάλτε το χοιρινό σε ταψί.

    Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο σε υψηλή θερμοκρασία για περιπου 30 λεπτά ή μέχρι να δειτε φουσκαλίτσες και η πέτσα να σκληρύνει.

     Μόλις δειτε  να σκληραίνει χαμήλωσε το φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήσε γι ακόμη 40 -45 λεπτά ανά κιλό κρέατος.

    Θυμήθειτε ν΄αφήσετε  το χοιρινό να "ξεκουραστεί" για τουλάχιστον 10 έως 20 λεπτά μετά το μαγείρεμα πριν το κόψετε....




    Υλικα

    Χοιρινό κότσι με το δέρμα του περίπου 2 κιλά
     (τα δύο κιλά είναι για 6-8 άτομα)
    Χοντρό αλάτι
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    2 καρότα
    λίγο σέλερι
    1 ποτήρι του κρασιού ελαιόλαδο

    Εκτελεση

    Βγάλτε το χοιρινό από το ψυγείο και αφήστε το να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
    Χαράξτε με ένα μαχαιράκι το δέρμα και τρίψτε το με λάδι και μπόλικο χοντρό αλάτι. 
    Αφήστε για 30 λεπτά. Ο χρόνος αυτός θα επιτρέψει στην πετσούλα του να γίνει τραγανή.
    Βάλτε τον φούρνο σας στους 220 βαθμούς Κελσίου.
    Μέσα στο ταψί που θα χρησιμοποιήσετε βάλτε το κρεμμύδι σε ροδέλες, το σέλερι και το καρότο που θα έχετε κόψει σε μικρότερα κομμάτια. Προσθέστε λίγο νερό ή ζωμό κρέατος. 
    Έπειτα από πάνω τους ακουμπήστε το χοιρινό σας, με το δέρμα προς τα επάνω.
    Ψήστε για 25 λεπτά και μετά χαμηλώστε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς Κελσίου. 
    Υπολογίστε ότι χρειάζεται 30 λεπτά μαγειρέματος για κάθε μισό κιλό κρέατος. 
    Οπότε για 2 κιλά χοιρινό θα χρειαστείτε περίπου 2 ώρες μαγειρέματος.
    Όταν το χοιρινό σας είναι έτοιμο, βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά πριν το σερβίρισμα.

    Του ζουμάκι που θα έχει το ταψί μπορείτε να το κάνετε μία ωραία συνοδευτική σάλτσα..με πατατουλες του φουρνου η τηγανιτες...
    Καλή επιτυχία και και με τις συμβουλές και τη συνταγή μας την έχετε σίγουρη!
    ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΧΑΡΟΥΜΕΝΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !!!!!!