Σελίδες

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΡΑΒΑΝΙ ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~6~(NTR)





ΥΛΙΚΑ 

6 αυγα 
1 κουπα ζαχαρη 
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο 
1 κουπα αλευρι 
1 βανιλια 
4 κ.σ γάλα 
2 κ.γ μπεικιν 
ξυσμα 1 λεμονιου 

ΣΙΡΟΠΙ 

3κουπες ζαχαρη 
3 κουπες νερο 
1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο 
φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου 
1 βανιλια 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ 

Χτυπαω τα αυγα με τη ζαχαρη να φουσκωσουν 5 λεπτα.Προσθετω το γαλα,ξυσμα,βανιλιες,και τελος ανακατευοντας με σπατουλα ρίχνω το αλευρι και το σιμιγδαλι και μπεικιν

Αδειαζω σε ταψακι και ψηνω στους 180 για 35-40 λεπτα.

Σιροπιαζω αμεσως μολις το βγαλω απο το φουρνο με ζεστο σιροπι....

Για το σιροπι βραζω ζαχαρη,νερο,χυμο και φλουδα λεμονιου
 για 4 λεπτα,προσθετω το βουτυρο και τη βανιλια. !!!!

Αν θελετε μπορειτε  με μια σοκολατα κουβερτουτα και μια κρεμα γαλακτος  και 2 κουταλιες σουπας Βουτυρο, να  ετοιμασετε ενα γλασο και να  το ριξετε επανω στο ραβανι....

Ειναι πεντανοστιμο και ευκολο ..
Καλη Επιτυχια!!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου