ΥΛΙΚΑ
6 αυγα
1 κουπα ζαχαρη
1 κουπα σιμιγδαλι ψιλο
1 κουπα αλευρι
1 βανιλια
4 κ.σ γάλα
2 κ.γ μπεικιν
ξυσμα 1 λεμονιου
ΣΙΡΟΠΙ
3κουπες ζαχαρη
3 κουπες νερο
1 κ.σ.φρέσκο βουτυρο
φλουδα κ χυμο 1 λεμονιου
1 βανιλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαω τα αυγα με τη ζαχαρη να φουσκωσουν 5 λεπτα.Προσθετω το γαλα,ξυσμα,βανιλιες,και τελος ανακατευοντας με σπατουλα ρίχνω το αλευρι και το σιμιγδαλι και μπεικιν
Αδειαζω σε ταψακι και ψηνω στους 180 για 35-40 λεπτα.
Σιροπιαζω αμεσως μολις το βγαλω απο το φουρνο με ζεστο σιροπι....
Για το σιροπι βραζω ζαχαρη,νερο,χυμο και φλουδα λεμονιου
για 4 λεπτα,προσθετω το βουτυρο και τη βανιλια. !!!!
Αν θελετε μπορειτε με μια σοκολατα κουβερτουτα και μια κρεμα γαλακτος και 2 κουταλιες σουπας Βουτυρο, να ετοιμασετε ενα γλασο και να το ριξετε επανω στο ραβανι....
Ειναι πεντανοστιμο και ευκολο ..
Καλη Επιτυχια!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου