ΥΛΙΚΑ
* 1 γάλα σοκολατούχο
* 1/4 κούπας λικέρ
* 300 γραμμ. σαβουαγιάρ μπισκοτα
*σαντιγι
Ανακατέψτε το γάλα με το λικέρ. Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ ένα ένα σε αυτό και στρώστε τα μισά σε κουμπωτή φόρμα 26 εκ. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίξτε κι ανακατέψτε τα κροκάδια και κατόπιν τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά, για να μη φύγει ο αέρας από τη χτυπημένη κρέμα. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίξτε τα αμύγδαλα και στρώστε το μισό μίγμα επάνω στα μπισκότα, μέσα στη φόρμα. Στρώστε επάνω τα υπόλοιπα μπισκότα και επάνω σε αυτά την υπόλοιπη γέμιση. τη σοκολάτα, καλύψτε την επιφάνεια της τούρτας. Βάλτε τη στο ψυγείο να σφίξει και κατόπιν ανοιξτε τη φόρμα και τοποθετήστε την τούρτα σε πιατέλα Γαρνιρετε με σαντιγι.
Καλη Επιτυχια
* 1 γάλα σοκολατούχο
* 1/4 κούπας λικέρ
* 300 γραμμ. σαβουαγιάρ μπισκοτα
*σαντιγι
Για τη γέμιση
* 200 γραμμ. σοκολάτα κουβερτούρα
* 2 κροκους αυγων
* 1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη
* 1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
* 1 κουβερτούρα 125 γραμμ.
* 2 κροκους αυγων
* 1 κούπα κρέμα γάλακτος χτυπημένη
* 1 κούπα αμύγδαλα καβουρντισμένα και χοντροκομμένα
* 1 κουβερτούρα 125 γραμμ.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατέψτε το γάλα με το λικέρ. Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ ένα ένα σε αυτό και στρώστε τα μισά σε κουμπωτή φόρμα 26 εκ. Λιώστε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, ρίξτε κι ανακατέψτε τα κροκάδια και κατόπιν τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος, συνεχίζοντας το ανακάτεμα απαλά, για να μη φύγει ο αέρας από τη χτυπημένη κρέμα. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ρίξτε τα αμύγδαλα και στρώστε το μισό μίγμα επάνω στα μπισκότα, μέσα στη φόρμα. Στρώστε επάνω τα υπόλοιπα μπισκότα και επάνω σε αυτά την υπόλοιπη γέμιση. τη σοκολάτα, καλύψτε την επιφάνεια της τούρτας. Βάλτε τη στο ψυγείο να σφίξει και κατόπιν ανοιξτε τη φόρμα και τοποθετήστε την τούρτα σε πιατέλα Γαρνιρετε με σαντιγι.
Καλη Επιτυχια
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου