***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Μιλφειγ Με μέλι και χουρμάδες(NTR)

 

 

Με μέλι και χουρμάδες

Δεν υπάρχει άνθρωπος που μπορεί να αντισταθεί στη γεύση του μιλφέιγ! Εκτός από την κλασική συνταγή, μπορείτε να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα, για Περισσοτερη  απόλαυση...
Υλικά


• 4 φλιτζάνια του τσαγιού χουρμάδες
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού μέλι
• 2 φλιτζάνια του τσαγιού κουάκερ
• ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού αλεύρι
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ινδική καρύδα
• 2/3 φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο φρέσκο
• 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζεστό νερό, περίπου
• λίγη τριμμένη φρυγανιά
 . 2 Κουταλιες Κακαο σκονη Η σοκολατα σκονη


Αφαιρείτε τα κουκούτσια των χουρμάδων, τους ψιλοκόβετε μέσα σε μια κατσαρόλα, προσθέτετε το μέλι και ανακατεύετε.
Βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε ώσπου να γίνουν πολτός. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.

Ετοιμάζετε τη ζύμη:

 Ανακατεύετε σε ένα μπολ το κουάκερ με τη ζάχαρη, το αλεύρι , την ινδική καρύδα. Προσθέτετε το βούτυρο λιωμένο και ανακατεύετε. Αρχίζετε να προσθέτετε λίγο- λίγο το ζεστό νερό, μέχρι να πάρετε ένα μίγμα που απλώνεται εύκολα.

Απλώνετε το 1/3 του μίγματος της ζύμης σε ταψάκι ή πυρέξ, πιέζοντας το με κουτάλι. Πασπαλίζετε με τριμμένη φρυγανιά και το κακαο και κάνετε μια δεύτερη στρώση με το μίγμα των χουρμάδων και του μελιού.(γινεται σαν σοκολατα)

Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας. Θα κάνετε 5 στρώσεις συνολικά: 3 με ζύμη και 2 με χουρμάδες, ενώ ενδιάμεσα στις στρώσεις θα πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη φρυγανιά.

Ψήνετε το γλυκό για 40', περίπου, σε προθερμασμένο φούρνο, στους 175°C, μέχρι να ψηθεί καλά. Όταν κρυώσει, κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε με ζάχαρη άχνη και έναν χουρμά για την κάθε μερίδα

Αν θελουμε μπορουμε να βαλουμε και ενα καστανο

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
.
Για το σερβίρισμα
χουρμάδες και ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου