ΥΛΙΚΑ
1 φακελακι και κατι 40 gr Μαγια
1/2
κουπα χυμο πορτοκαλιου
2 1/2
κουπες αλευρι για ολες τις χρησεις(κοκκινη φαρινα)
1 αυγο και 1 κροκο
1/4
κουπα χλιαρο γαλα
1/2
κουπα σταφιδα
2
κουταλιες ξυσμα πορτοκαλιου
1/4
κουπα λιωμενο βουτυρο
1 κουταλακι αλατι
1/2
κουπα ζαχαρη
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Τοποθετουμε το γαλα σε ενα κατσαρολακι με τη μαγια
το ζεσταινουμμμ εως οτυ διαλυθει η μαγια.
Σε μια λεκανι ριχνουμε αλευρι, αλατι, ξυσμα πορτοκαλιου, αυγα βουτυρο χλιαρο λιωμνο και ζυμωνουμε ολα μαζι καλα.
Ριχνουμε αμυγδαλα και τ ζυμωνουμε ολα μαζι.
Βουτυρωνουμε ια φορμα
Τοποθετουμε τη ζυμη και την αφηνουμε να φουσκωσει
για μια ωρα.
Εχουμε προθερμανει
το φυρνο μας στους 200 βαθμους και το ψηνουμε στους 175 βθμους γα 30
περιπου λεπτα.
~προεραιτικα~
Γαρνιρουμε μ κουβερτουρα σοκολτα,η μαρεγκα με λεμονι
σαν σαντιγι πασπαλιζουμε με αμυγδαλα
Καλη Επιτυχια και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
τελεια!!!Δοκιμαστε την ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ
ΑπάντησηΔιαγραφή