ΥΛΙΚΑ
12 Αυγα
1/2 κιλο
Ζαχαρη
320gr βουτυρο γαλακτος (ηπειρου)
2 χαρτια
μαχλεπι
2
βανιλιες
2
φακελακια μαγια
1
μπουκαλι γαλα μεγαλο
2 1/2 κιλα αλευρι μαλακο (κοκκινο)Αλατινη
1/2
κουταλαι αλατι
ξυσμα
λεμονιου η πορτκαλιου
1
κουταλια Μαστιχα τριμμενη
αμυγδαλα λεπτα απο ξηρους καρπους(για επαλειψη επανω )
ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ
Τοποθετουμε σε μια κατσαρολιτσα να βρασει το
ΜΙΣΟ γαλα (χλιαρο)
και διαλυουμε τη
μαγια.
Ριχουμε λιγο λιγο το αλευρι και αρχιζουμε να
ζυμωνουμε καλα.
ΣΕ ΜΙΑ ΛΕΚΑΝΙ
κτυπαμε καλα τη ζαχαρη με το
βουτυρο εως
οτου γινει ασπρισει.Μετ ριχνουμε ενα ενα τα υγα και
ανακατευουμε συνεχεια,Το μαχλεπι και τη μαστιχα τα βραζουμ σελιγο νερο και τα
ριχνουμε στο μιγμα.
Κατοπιν ολα τα υπλοιπα υλικα και τα ζυμωνουμε με το
υπολοιπο γαλα.Τα ζυμωνουμε πολυ καλα.
Τα αφηνουμε να φουσκωσουν αφου τα εχουμε σκεπασει με μια πετσετα για να φουσκωσουν καλα .
Αφου εχουν φουσκωσει τα κοβουμε σε τεμαχια τα
πλαθουμε και τα τοποθετουμε σε ταψι βουτυρωμενο .
Εχουμε προθερμανει το φουρνο στους 250 βαθμους
ΟΤΑΝ Σβησει το φως κατεβαζουμε τη θερμοκρασια στους
200 βαθμους Επανω , Πασπαλιζουμε με
αυγο+λιγο νερο και λιγο βουτυρο και
ριχνουμε τα αμυγδαλα και τα ψηνουμε.
-αν θελουμε τοποθετουμε σε ταψι στρογγυλο και εχουμε μια τελεια Βασιλοπιτα-
Καλη Επιτυχια
********************
ΑπάντησηΔιαγραφή