ΥΛΙΚΑ
ΚΕΙΚ
180 Γραμ .βούτυρο
1 σοκολάτα κουβερτούρα
260 γραμ.ζάχαρη
4 αυγά
150 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουτ.σούπας κακάο
Αλάτι
2 βανίλιες
160 γραμ νιφάδες σοκολάτας
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
2 πακέτα των 200 γραμ.τυρί κρέμα Φιλαδελφεια
η (ότι άλλο τυρι κρεμα σας
αρεσει)
2 κρόκους αυγών
150 γραμ.ζάχαρη
1 βανίλια
2 κρόκους αυγών
150 γραμ.ζάχαρη
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μέτρια φωτιά,το βάζουμε σε λίγο βαθιά κατσαρόλα για να συνεχίσουμε .
Το αποσύρουμε από την φωτιά και
προσθέτουμε την ζάχαρη
χτυπώντας με το μίξερ
και στην συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά.
Προσθέτουμε στην συνέχεια και το αλεύρι ,
Προσθέτουμε στην συνέχεια και το αλεύρι ,
βανίλιες ,
κακάο,
αλάτι,
και νιφάδες σοκολάτας .
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι
και απλώνουμε το μίγμα
ομοιόμορφα μέσα
Ανάβουμε τον φούρνο στούς 180 βαθμούς C.
ΚΡΕΜΑ
Σε ένα μπόλ βάζουμε το τυρί κρέμα
την ζάχαρη,
τους 2 κρόκους αυγών
και την βανίλια ,
χτυπάμε να ενωθούν καλά.
Τοποθετούμε το μίγμα επάνω από το προηγούμενο(το ψημενο) και με μία σπάτουλα το στρωνουμε ομοιόμορφα κι αυτό .
Το ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς .Οταν κρυωσει μπορουμε να βαλουμε μια μαρμελαδα αρεσκειας μας σε ολη την επιφανεια βυσσινο πορτοκαλι φραουλα....
και Σερβιρουμε…
Καλη Επιτυχια!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου