Υλικά
155 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
15 γρ. Αχνη ζάχαρη
90 γρ. Βούτυρο
1 Κρόκος αυγού
110 γρ. Merenda η Λιωμενη Κουβερτουρα
(1 μεγαλη Κουβερτουρα )
60 ml. Κρέμα γάλακτος
Λεπτές φλούδες ενός πορτοκαλιού
200 γρ. Ζάχαρη
200 ml. Νερό
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ανακατεύετε το αλεύρι μαζί με την άχνη ζάχαρη το βούτυρο και τον κρόκο, μέχρι να γίνει μια ζύμη σχετικά σφιχτή. Πλάθετε καλά και την τυλίγετε σε μία πλαστική μεμβράνη και την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Ταυτόχρονα, αφαιρείτε την φλούδα από ένα πορτοκάλι την οποία κόβετε σε λεπτά μπαστουνάκια.
Τα βάζετε σε νερό για μία βράση να ξεπικρήσουν και στη συνέχεια τα αφήνετε να βράσουν μέσα σε ένα σιρόπι με 200 ml. νερό και τα 200 γραμμάρια ζάχαρης. Όταν βράσουν στο σιρόπι τα καραμελώνετε με λίγη ζάχαρη σε ένα τηγάνι.
Ανοίγετε τη ζύμη σε μικρά φορμάκια για ταρτάκια και τα ψήνετε στους 180 βαθμούς για 10-13 λεπτά.
Σε ένα μπεν μαρί λιώνετε την κρέμα με τη Merenda και την αφήνετε να κρυώσει.
Στη συνέχεια γεμίζετε τα ταρτάκια προσθέτοντας από πάνω το πορτοκάλι η οτι σας αρεσει.....και σερβίρετε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου