ΤΗΓΑΝΙΤΑ
1 lt γάλα
150 γραμμάρια ζάχαρη
125 γραμμάρια αλεύρι
λεμόνι
1 ξυλάκι κανέλα
Εκτέλεση
Βράζουμε τα 3/4 του γάλακτος με τη φλούδα λεμονιού και την κανέλλα.
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το αλεύρι και το υπόλοιπο γάλα.
Όταν βράσει το γάλα, προσθέτουμε τα υλικά ζαχαρη αλευρι και υπολοιπο γαλα, ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί και τα περνάμε απο ένα ψιλό σουρωτήρι.
Τα ξαναβάζουμε στη φωτιά όλα μαζί και μόλις αρχίζει να βράζει, αφήνουμε για 1 ακόμα λεπτό(πρέπει συνεχώς να ανακατεύουμε για να μην κολλήσει στο δοχείο) και κατεβάζουμε από τη φωτιά, τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί και πασπαλίζουμε με λίγο ζάχαρη άχνη από πάνω.
Το αφήνουμε να κρυώσει και αφού έχει κρυώσει και σκληρύνει το κόβουμε σε τετράγωνα 3-4 cm, το περνάμε από το αλεύρι και το χτυπημένο αυγό και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
Σερβίρεται ζεστό και πασπαλισμένο με κρυσταλλική ζάχαρη και κανέλλαΗ με Μελι Η μαρμελαδα9οτι σας αρεσει!!!!!!)
Καλη Ορεξη!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου