ΥΛΙΚΑ
2 1/2 κούπες αλεύρι σκληρό( για ψωμί )
1 κούπα βούτυρο λιωμένο
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
1 κούπα σταγόνες σοκολάτας
ή
χοντροκομμένη σοκολάτα
2 αυγά
1 βανίλια
1/2 κ.γ αλάτι
1 κοφτό κ.γ μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ'ένα μπολ ανακατεύω το
αλεύρι με το μπέικιν,αλάτι και βανίλια.
Σ'άλλο μπολ ρίχνω το λιωμένο
και χλιαρό βούτυρο (πρέπει να είναι λιωμένο ) προσθέτω τα 2 είδη
ζάχαρης και ανακατεύω με σύρμα πολύ καλά 2-3 λεπτά,(αν θέλουμε χτυπάμε στο
μίξερ)και ρίχνω 1-1 τα αυγά χτυπώντας.
Ρίχνω όλο το αλευρι και
ανακατεύω με σπάτουλα μέχρι να το απορροφήσει.
Τέλος,προσθέτω τη σοκολάτα να
ανακατευτεί κι αυτη.
Βάζω τη ζύμη στην κατάψυξη 20
λεπτα.Μένα κουτάλι παίρνω ζύμη και πλάθω μπαλάκια στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Τα βάζω σε ταψι με λαδόκολλα
τα πατάω ελαφρά και ψήνω στους 180 βαθμους πάνω κάτω
για 10 λεπτά.
TIPS
Αυτό που τα κάνει μαλακά είναι το αλεύρι που πρέπει να είναι σκληρό για ψωμί,και το λιωμένο
βούτυρο!!!
Επίσης η υφή τους μ'αυτό το
αλεύρι,είναι σαν να έχουν μέσα ψιλοκομμένους ξηρούς καρπούς!!!
Επίσης μπορούμε να μειώσουμε
την καστανη ζάχαρη στα 3/4 κούπας,αλλά όχι λιγότερο...!!!
Ακόμα μπορούμε να βάλουμε 2
κούπες σοκολάτα!!!
Καλη Επιτυχια!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου