ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Σπορέλαιο (Ηλιελαιο)για τηγάνισμα
και για το φύλλο
Για το Σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό
1 κούπα
γλυκόζη
Φλούδα από 1 λεμόνι
1 στικ κανέλλας ή βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μόλις αρχίζει να βράζει το αφήνω 1 λεπτό και το βάζω στην άκρη να κρυώσει.
Παίρνω ένα φύλλο, το αλοίφω με σπορέλαιο.
Στις άκρες του βάζω λίγο νερό και αλεύρι για να μην κολλήσει.
(πολύ λίγο αλεύρι απλά πασπαλίζω τις άκρες).
Από πάνω βάζω ένα άλλο φύλλο και κάνω το ίδιο.
Τυλίγω κυλινδρικά και το αφήνω στην άκρη.
Κάνω το ίδιο με τα υπόλοιπα φύλλα.
Τ' αφήνω 20 λεπτά να ξεκουραστούν.
Μετά τα κόβω σε κυλίνδρους 1,5 εκατοστό περίπου
και τα τηγανίζω σε μέτρια φωτιά μέχρι να χρυσίσουν.
Τα βάζω σε απορροφητικό χαρτί για 1-2 λεπτά
και μετά τα βάζω στο σιρόπι για 1-2 λεπτά.
Αν θελετε πασπαλιζετε με τριμμενους ξηρους καρπους...
Καλη Επιτυχια!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου