Υλικά
2 μελιτζάνες φλάσκες, μέτριες
- 10 τομάτες, μέτριες
- 2-3 πιπεριές πράσινες
- 1 μικρό κολοκύρι
- 400-500 γρ. ρύζι Καρολίνα
- 3-4 σκελίδες σκόρδο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- αρκετό μαϊντανό
- λίγο δυόσμο
- αλάτι, πιπέρι, λάδι
- λίγο βασιλικό φρέσκο κατά προτίμηση
- λίγο θυμάρι ξερό
Κατασκευη
Φάση Α:
- Πλένουμε τα λαχανικά και αρχίζουμε να αδειάζουμε το περιεχόμενό τους.
- Όταν αδειάζουμε ένα λαχανικό ρίχνουμε μέσα λίγο αλάτι.
- Από την αρχή τοποθετούμε τα λαχανικά σε ένα ταψί για να δούμε αν μας τα χωράει και με ποιά διάταξη.
Φάση Β:
- Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τη σάρκα από τις τομάτες τριμμένη στον τρίφτη ή στο multi.
- Επίσης ρίχνουμε το κολοκυθάκι τριμμένο, τη σάρκα της μελιτζάνας, όση θέλουμε, (εγώ βάζω τη σάρκα από μια μελιτζάνα), και λίγη τριμμένη πιπεριά.
- Ψιλοκόβουμε το σκόρδο(αν θελουμε), προσθέτουμε μαϊντανό, δυόσμο, αλάτι, πιπέρι, σκόρδο, ρίχνουμε το τριμμένο κρεμμύδι, λάδι, θυμάρι και βασιλικό.
Φάση Γ:
- Γεμίζουμε τα λαχανικά και τα τοποθετούμε ανάποδα δηλαδή η κομμένη πλευρά να είναι από κάτω. Προσθέτουμε λίγο νερό γιατί θα βγάλουν αργότερα τα γεμιστά αρκετό. Ρίχνουμε λάδι από πάνω και λίγο pummaro.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου