ΥΛΙΚΑ
24 φυλλαράκια σφολιάτας για τυροπιτάκια
Για τη γέμιση
800 γραμμ. σπανάκι
300 γραμμ. τυρί φέτα τριμμένο
1 δεματάκι κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
1/2 κούπας ψιλοκομμένο άνηθο
1/2 κούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
1/4 κούπας βούτυρο
1/2 κούπας κρέμα γάλακτος ή γάλα εβαπορέ
4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
αλάτι, πιπέρι
2 κούπες μπεσαμέλ
2 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στρώστε τα φυλλαράκια σφολιάτας στις υποδοχές ειδικού ταψιού για μικρά κεκάκια. Καθαρίστε και πλύντε το σπανάκι. Πασπαλίστε το με λίγο αλάτι και τρίψτε το με τα χέρια σας καλά, να μαραθεί. Πατήστε και στύψτε το μέσα στις χούφτες σας λίγο λίγο, να φύγει το πιο πολύ από το νερό του. Βάλτε το σε ένα μπολ, ρίξτε και ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης. Βάλτε από μία γεμάτη κουταλιά σε κάθε σφολιατάκι. Σε αυτό το στάδιο μπορείτε να βάλετε τα σπανακοτυροπιτάκια μαζί με το ταψάκι, κλεισμένα ερμητικά σε πλαστική σακούλα, στην κατάψυξη. Όταν πρόκειται να τα ψήσετε, ετοιμάστε δύο κούπες μπεσαμέλ σφιχτή, ανακατέψτε τη με τα αυγά και βάλτε από δύο κουταλιές σε κάθε ταρτάκι, σκεπάζοντας τη γέμιση. Ψήστε τα σπανακοτυροπιτάκια στο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου, περίπου 45'.
Καλη επιτυχια!!!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου