ΥΛΙΚΑ
1 κιλό κουμ - κουατ
800 γρ. ζάχαρη (ανάλογα πόσο γλυκό σας αρέσει)
1 μπουκάλι κονιάκ 750 ml
2 ποτήρια νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλέγουμε τα κουμ κουάτ μας να είναι σφιχτά και να έχουν όμορφο πορτοκαλί χρώμα.
Τα πλένουμε καλά και τα χαράζουμε με μαχαίρι σε δυο τρία σημεία.
Υστερα τα βάζουμε σε μια γυάλα μαζί με το κονιάκ σε σκιερό μέρος
για τρεις εβδομάδες.
Τη γυάλα δεν την κλείνουμε αεροστεγώς, θέλουμε να
"αναπνέει". Μετά βράζουμε τα δυο ποτήρια νερό ανακατεύοντας τη ζάχαρι
να διαλυθεί για πέντε λεπτά.
Μόλις κρυώσει το προσθέτουμε στη γυάλα και
αφήνουμε μία εβδομάδα ακόμη.
Βγάζουμε
τα κουμ κουάτ και σουρώνουμε με τούλι καθώς βάζουμε στα μπουκάλια. Είναι
έτοιμο!και Τελειο!!!!!!
Καλη Επιτυχια!!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου