Υλικα
300 γραμ ξινομυζήθρα
100 γραμ. κασέρι τριμμένο
2 αυγά
3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 κουταλιά δυόσμος ξερός
λίγο μοσχοκάρυδο τριμμένο
λίγο μαύρο πιπέρι επίσης τριμμένο
250 γραμ. φύλλο κρούστας
και ελαιόλαδο
Εκτελεση
Σ΄ ένα μπολ τρίβετε την μυζήθρα και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά
Τα ενώνετε με την βοήθεια ενός πιρουνιού και το μείγμα μας
είναι έτοιμα.
Παίρνετε τα φύλλα και τα κόβετε κατά πλάτος σε δύο ίσα μέρη.
Λαδώνετε ελαφρά το πρώτο φύλλο, γυρίζετε προς τα μέσα κατά
το 1/3 και πάνω στο διπλωμένο μέρος βάζετε 2-3 κουταλάκια γέμιση.
Τυλίγετε τις άκρες προς τα μέσα και διπλώνετε σε ρολάκι.
Βάζετε τις φλογερες σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί
και περνάτε και την επιφάνεια με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Ψήνετε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.Καλη Επιτυχια!!!!!!
Τυροφλογέρες και να μην τις δοκιμάσω, δύσκολο. ;) Να υποθέσω ότι η γέμιση είναι κρεμώδης; Από τα υλικά τους, φαίνονται πολύ νόστιμες Νίκη μου.
ΑπάντησηΔιαγραφήΓεια στα χεράκια σου.
Πολλά φιλιά! Να έχεις ένα χαρούμενο μήνα και μια όμορφη εβδομάδα.
και τη μακαρονοπιτα και το φυλλο με τις πιτες να φτιαξεις.....ειναι υπεροχα....
Διαγραφήπαντα κανω τη γεμιση *κρεμωδη*γιατι...ετσι μου αρεει κι εμενα δεν θελω~στεγνη~ ειναι πανευκολες το Σαβ/κο να τις φτιαξεις...φιλακιαααα
ΑπάντησηΔιαγραφή