***....Γευσου....Γευσεις....***



Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ+ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ(......NTR)





ΥΛΙΚΑ

200  γραμ. σοκολάτα
200  ml  κρέμα γάλακτος
1 κούπα καρύδια τριμμενα στο μπλεντερ
½ κούπα γλυκό πορτοκάλι ή νεράντζι ή μανταρίνι  πολύ λεπτοκομμένο ή  μαρμελάδα πορτοκάλι  ή άλλου εσπεριδοειδούς 
1 ½-2 φλιτζανες  τριμμένα μπισκότα ή τριμμενα κουλουρακια(που μας εχουν περισσεψει)
2 κουταλιές σούπας κονιάκ ή λικέρ φρούτου (κατά προτίμηση εσπεριδοειδούς)
1 κουταλιά σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
 2-3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
Τρούφα σοκολάτας


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Τοποθετουμε την κρέμα γάλακτος  σε κατσαρόλα να βράσει. 
Μόλις αρχίσει να βραζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτουμε την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια, και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε με σπάτουλα  να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Προσθέτουμε τα καρύδια, το πορτοκαλογλυκό,(μαρμελαδα η γλυκο η ότι μας αρεσει)(από εσπεριδοειδη) και το ποτό (που μας αρεσει)ανακατεύοντας.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ριχνουμε και λίγο λίγο το τρίμα των μπισκότων (η τριμμενα κουλουρια που εχουμε)και ανακατεύουμε.
 Γινεται μια μαλακή ζύμη. 
Αφήνουμε  στο ψυγείο να κρυώσει εντελώς για να σφίξει περιπου 20 λεπτα.


Παίρνουμε κομματάκια στο μέγεθος που μας αρέσει και τα πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
 Τα κυλάμε σε τρούφα σοκολάτας η σε κακαο,η σε τριμμενα καρυδια, η αμυγδαλα η τριμμενη πολυχρομη τρουφα,{οτι μας αρεσει} και τα βάζουμε (σε χάρτινες θηκούλες για σοκολατάκια ).
 Τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες τουλάχιστον πριν τα σερβιρουμε.
Είναι μια νοστιμη σοκολατοπορτοκαλενια νοστιμια  που θα σας ενθουσιασει!!!!!!!
Καλη Επιτυχια!!!!!!!


TIPS:

***Αντί κρέμα γάλακτος μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε γάλα εβαπορέ αδιάλυτο.
***Μπορούμε να βάλουμε ό,τι γλυκό του κουταλιού μας αρέσει, σχετικά σκληρό, όπως σύκο, μελιτζανάκι, κυδώνι κλπ αλλά θεωρώ ότι με τα εσπεριδοειδή έχουμε τον καλύτερο συνδυασμό.Επίσης αντί καρύδια μπορούμε να βάλουμε φουντούκια ή αμύγδαλα καβουρντισμένα και κοπανισμένα.
*** Μπορούμε να τα καλύψουμε με τριμμένο καρύδι  ή αμύγδαλο, ή να  συνδυάσουμε λίγα απ’ όλα…
***Μπορούμε να αλλάξουμε τις ποσότητες των υλικών κατά βούληση... Δηλαδή κάνουμε μια γκανάς σοκολάτας με τόσα ml κρέμας γάλακτος όσα τα γραμμάρια της σοκολάτας (δηλαδή σχετικά αραιή) και προσθέτουμε κοπανισμένο καρύδι, ψιλοκομμένα γλυκάκια και αλεσμένα μπισκότα, τόσα όσα χρειάζονται για να έχουμε ένα μείγμα που να πλάθεται σε τρουφάκια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου