***....Γευσου....Γευσεις....***



Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ζύμη για πίτες ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ~1~ (NTR)




Υλικά

2 1/2 φλ. αλεύρι
1/2 κ.γλυκου  αλάτι
3/4 φλ. βούτυρο
6-7 κ.σουπας  κρύο νερό
2 κουτ.γλυκου Ξυδι

Κατασκευη

Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι. Κόβουμε μέσα το βούτυρο και το ανακατεύουμε τρίβοντάς το, μέχρι να γίνει σαν να έχει το αλεύρι μικρά μικρά μπαλάκια. Προσέχουμε το βούτυρο να είναι καλά παγωμένο. Καλό είναι τα χέρια μας να είναι κρύα και στεγνά.Ριχνουμε και το ξυδι.
Μετά προσθέτουμε το νερό κουταλιά κουταλιά μέχρι να κρατιέται η ζύμη και να μπορούμε να την ανοίξουμε. Μη χρησιμοποιήσετε περισσότερο νερό απ'ό,τι χρειάζεται.
Βάλτε τη ζύμη σε πλαστική σακούλα, πατήστε τη να γίνει επίπεδη και βάλτε τη στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
Χωρίστε τη σε δύο μπάλες (η μία λίγο πιο μεγάλη από την άλλη) και ανοίξτε τη ζύμη με τον πλάστη. Ο μεγάλος δίσκος θα πάει κάτω και ο μικρός θα σκεπάσει την πίτα. Ετσι θα φτιαχνετε ολες τις ζυμες για τις πιτες.
Καλη Επιτυχια
.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου